Enigszins wisselvallig en na woensdag koel

ALMERE - Inmiddels is de weerkundige herfst aangebroken en prompt vroor het aan de grond op 1 september. Bij de voormalige vliegbasis Twente daalde de temperatuur aan de grond tot iets onder nul. Na de absolute topzomer inclusief een iets mindere augustusmaand (slechts een graad te warm), kan een deel van de zomerwarmte vanaf 10 september weer terugkeren naar de Lage Landen. Zelfs ronduit zomerse maxima zijn dan weer mogelijk in Almere en omgeving. Zelfs tropenwaarden zijn niet uitzonderlijk tot pakweg half september en de negende maand kan nog gewoon als zomermaand getypeerd worden.
Deze week is het beduidend minder weer. Aanvankelijk zag het er nog uitstekend uit met maxima tussen de 25 en 30 graden, maar een opkomend koudeputje verstiert de boel eigenlijk vanaf dinsdag. Woensdag is een overgangsdag met kans op enkele buien mogelijk met onweer waarna het donderdag veel koeler is.
Dan komt de middagtemperatuur uit op zo’n 18-19 graden. Vrijdag en zaterdag worden de koelste dagen. Nog steeds is er dan kans op een enkele bui. Op zondag wordt ‘t dan alweer minder koel en wat droger. Daarna zien we meer depressieactiviteit ontstaan op de oceaan richting Ierland en bewesten Frankrijk. In samenspel met hogedrukgebieden die zich lijken te ontpoppen boven onze omgeving en richting Duitsland en zelfs Zuid-Scandinavië, kan zich dan een oostelijke tot zuidelijke circulatie ontwikkelen met fraai weer.
Meer zon kunnen we verwachten en bij die aflandige wind komen er ook beduidend hogere temperaturen. Een aantal dagen met zomerse maxima behoort dus tot de mogelijkheden zoals gezegd. Nazomer dus! Uiteraard komen de depressies er dan richting half september er weer eens aan te pas en dan lijkt de kans op regen van betekenis ook weer sterk toe te nemen in Zuidwest-Flevoland.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 16, max. 22, wind n. 3-4, neerslag 75% en zon 30%
Donderdag min. 14 max. 18, wind nw. 4, neerslag 80% en zon 30%
Vrijdag min. 11, max. 17, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 55%
Zaterdag min. 11, max. 19, wind zzw. 3, neerslag 50% en zon 80%
Zondag min.10, max. 22, wind zzw. 3-4, neerslag 40% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen