Krachtige hogedrukgebieden aan zet

ALMERE - Het weer herstelt zich nog wat verder onder invloed van krachtige hogedrukgebieden in de buurt van Nederland. Flink wat zon en tijdelijk aangename middagtemperaturen zijn het gevolg in Almere.
De regen- en stormperikelen vielen gelukkig mee het voorbije weekend. De voor de Noordzee berekende depressie pakte minder diep uit en trok via een iets ander traject dan de meeste weermodellen eerst aangaven. Veel meer dan een windkracht 7 werd dan ook niet gemeten op de westkusten.
Na een ronduit kille start van deze week met zelfs wat nachtvorst richting dinsdagochtend, zit de temperatuur weer in de lift. Woensdag wordt het ruim 18 graden en donderdag kan het nipt 20 zijn. Na dit kleine vleugje nazomer treedt toch weer een verkoeling op aan het einde van deze week. Doordat de positie van het hogedrukgebied iets wijzigt (het hoog trekt zich westwaarts terug op de Atlantiek) krimpt de wind naar noordwest- tot noord. Hoewel het zeewater van de Noordzee nog bijzonder mild is, wordt met zo’n noordcomponent in de stroming toch veel koelere lucht meegenomen naar de Lage Landen. Op vrijdag en in het weekend komen de middagmaxima dan ook uit op zo’n 15 graden in onze contreien. Het blijft daarbij wel nagenoeg droog op een enkele verdwaalde Noordzeebui na. De nachten worden ook weer frisser. Opvallend blijft dat ook tijdens de volgende week de hogedrukgebieden het nog steeds voor het zeggen hebben. Een klassieke herfstdoorbraak met actieve oceaandepressies is nog steeds niet in zicht. Voor de oogsten van onder andere consumptieaardappelen blijven het dus prima omstandigheden om de boel uit het land te halen.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 5, max. 18, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Donderdag min. 8, max. 20, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 70%
Vrijdag min. 10, max. 15, wind nnw. 4, neerslag 25% en zon 55%
Zaterdag min. 6, max. 15, wind nw. 3-4, neerslag 10% en zon 55%
Zondag min. 7, max. 15, wind w. 3-4, neerslag 65% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 26 september 2018 - 09:50

Gerelateerd

Delen