Vooral tijdens het weekend regen en wind

ALMERE - Het weerbeeld vertoont steeds meer herfstachtige trekken deze week. Vooral tijdens het aanstaande weekend kan het flink regenen en vooral ook waaien als een actieve depressie zich gaat roeren. Een ferme raddraaier wordt dan berekend in de buurt van Noord-Nederland en omheen die cycloon zit ook een flink windveld met stormpotentie langs de kusten. In Almere valt het nog wel enigszins mee met de wind.
Na de dinsdagse regen beloven de woensdag tot en met zaterdag goeddeels droog te gaan uitpakken. In een gematigde zuidwestelijke stroming kan de middagtemperatuur nog oplopen tot 20 graden later. Regelmatig zon is daarbij het geval en veel wind staat er niet echt in Almere en directe omgeving.
Het komende weekend zou eerst nog zacht kunnen verlopen met op de zaterdag wellicht 19-20 graden. Maar de net al genoemde actieve depressie stuurt vrijwel aansluitend een regengebied onze kant op. Het tweede deel van de zaterdag kan dus al regenperikelen geven en ook op zondag is dat het geval. Dan trekt de depressiekern over Noord-Nederland naar het oosten en brengt ook een actief windveld mee. Mogelijk kan het zelfs tot storm (minimaal 9 bft.) komen in het zuidwesten tot noordwesten van het land. Enkele pittige buien met onweer en hagel (inclusief zware rukwinden tot 90 km./u.) horen daar dan ook bij.
Na het weekend zou het dan snel rustiger moeten worden met meer zon en weer wat hogere maxima. Een nogal opvallend gegeven is dat de afgelopen maand september uiteindelijk maar iets te warm verliep. We begonnen de nazomermaand veelbelovend met bijna drie graden temperatuuroverschot, maar door het beduidend koelere weer, zeker in de laatste maandfase, werd het gemiddeld maar een halve graad te zacht in Zuidwest-Flevoland..
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 10, max. 15, wind nw. 3-4, neerslag 20% en zon 40%
Donderdag min. 9, max. 17, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 55%
Vrijdag min. 10, max. 18, wind zw. 3-4, neerslag 30% en zon 65%
Zaterdag min. 9, max. 19, wind zw. 5, neerslag 85% en zon 55%
Zondag min. 8, max. 15, wind nw. 6-8, neerslag 90% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 03 oktober 2018 - 11:52

Gerelateerd

Delen