Het weer DEZE WEEK
Ook komende weekend weer mooi weer

ALMERE - Het kon niet op met de topzomer van 2018 die zowat begon in april. Inmiddels duurt het verlengde zomerseizoen al een slordige zeven maanden. Maxima tot rond 28 graden werden zelfs bereikt het afgelopen weekend. De stranden zaten soms vol en tot tien uur in de avond bleef het boven 20 graden! Ook het komende weekend zal weer mooi weer gaan geven onder invloed van een nieuw hogedrukgebied. Wel is het dan koeler met middagtemperaturen tot maximaal een graad of 17 of hooguit in Flevoland.
Het aantal zomerse dagen dit seizoen zit al tegen de negentig in delen van Zuid - en Oost-Nederland. De diepe zuidelijke stroming werd ook de afgelopen dagen nog in stand gehouden door enerzijds een hogedrukgebied boven het oosten van Europa en aan de andere kant lagedrukactiviteiten boven de oceaan. Met die zuider werd warme subtropenlucht meegenomen vanuit Noord-Afrika en Zuid-Spanje.
Momenteel wordt die bijzonder zwoele circulatie afgebouwd en maakt plaats voor koelere instroom. Door de positie van de uitloper van het opkomende Azorenhoog wordt de circulatie nogal noordelijk. Uit die richting wordt natuurlijk niet de warmste lucht meegenomen naar onze meer zuidelijke contreien. Wel laat deze situatie met toenemende invloed van hoge druk ruimte voor opklaringen, vooral tijdens het weekend.
De nachten zullen frisser gaan verlopen (tot 6-7 graden minimaal) in de van origine polaire lucht. Overdag komt de temperatuur tijdens het weekend dus uit op zo’n 17 en hooguit 18 graden in Almere en omgeving. Prima weersvooruitzichten dus en bovendien staat er weinig wind aan het einde van de week.
Vanaf 22 oktober lijkt er echt een weersverandering te komen. Een hogedrukgebied boven de oceaan in combinatie met toenemende invloeden van lage druk bij Scandinavië doen de noordwestenwinden versterken in de Benelux waarbij ook de buienkansen en windsterkte serieus gaan toenemen.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 12, max. 21, wind z. 3-4, neerslag 10% en zon 65%
Donderdag min. 12, max. 17, wind no. 3, neerslag 10% en zon 55%
Vrijdag min. 8, max. 16, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 65%
Zaterdag min. 8, max. 16, wind w. 3, neerslag 10% en zon 70%
Zondag min. 7, max. 17, wind zw. 3-4, neerslag 30% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen