Voorlopig geen winterweer in Nederland

ALMERE - Winterweer is voorlopig niet te verwachten in de Lage Landen hoewel de koude vrieslucht wel flink zuidelijk geraakt tegen de maandwisseling. Koude lucht uit Scandinavië zakt dan weg tot aan Denemarken en Polen. De kans dat Oost-Europa daarna met een eerste kou-uitval te maken krijgt is tamelijk groot. Warmbloedige oceanische depressies gaan het rond die tijd ook meer voor het zeggen krijgen en dat heeft dan met name gevolgen voor het weer in onze contreien. De kansen op een zacht en wisselvallig weerbeeld nemen toe. Met enige voorzichtigheid kan dan ook gezegd worden dat het tot pakweg 10 december niet wintert in Nederland.

Koud is het wel dezer dagen en vooral de oostenwind in combinatie met 5 graden overdag maakt het kil. Tot het weekend blijft het nagenoeg droog, alleen richting woensdag kan er nog wat neerslag vallen. De kans op een vlok natte sneeuw is daarbij niet helemaal uitgesloten, maar het is te mild voor sneeuw. Die oostenwind blijft ook in het weekend nog doorwaaien en de temperaturen lopen daarbij marginaal op. Veel zon is er niet op ’t pleit en in combinatie met die wolken en lage temperaturen is het onaangenaam. De regenkans is groter in het weekend, maar met wat geluk verdampt een deel van de regen in de lucht.
Na het weekend neigt de stroming wat meer doorstoomd te worden en wordt het minder koud in Almere. Geleidelijk leeft de depressieactiviteit dus wat op vanaf de oceaankant. November 2018 is tot nu toe een slordige anderhalve graad te zacht verlopen. Uiteindelijk zal de maand bijna 1 graad te zacht eindigen.
Meer informatie: www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 1, max. 5, wind o. 3-4, neerslag 30% en zon 35%
Donderdag min. 0, max. 4, wind o. 3-4, neerslag 20% en zon 20%
Vrijdag min. 0, max. 7, wind o. 3-4, neerslag 20% en zon 40%
Zaterdag min. 2, max. 7, wind o. 3, neerslag 70% en zon 20%
Zondag min. 4, max. 7, wind o.. 3, neerslag 50% en zon 20%
Artikel geplaatst op: 20 november 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen