Veelal droog en vrij zacht maartweer

ALMERE - De sterke wisselvalligheid is voorlopig voorbij en tot eind april blijft het meestentijds droog in Almere. We hebben een bijzonder natte eerste maarthelft gehad waarbij tot twee keer de maandsom viel. Op sommige stekken staat de teller al op ruim 100 millimeter en regionaal al op ruim 155 millimeter. Met nog bijna twee weken te gaan zal de maand niet nog veel natter worden gezien het droge weer.
Inmiddels verloopt ook maart weer te zacht en gemiddeld zitten we nu zo’n 2 graden boven de norm. Hoge druk komt nu snel naderbij via de Azoren en onderdrukt de buienvorming: de boel stabiliseert. Door de ligging van het hoog (meest ten westen van ons land) blijft de wind voorlopig aanlandig. Echt hoge temperaturen worden daardoor niet gerealiseerd maar richting de 15 graden gaan we wel richting weekend.
Zwakke oceaanstoringen kunnen ons net gaan schampen rond zaterdag. Daardoor zal er wat meer bewolking komen en op zaterdag is een buitje mogelijk. De wind ruimt iets door naar het noordwesten. Daardoor wordt het tijdelijk wat minder zacht in Zuidwest-Flevoland, zeker als de wind wat meer aantrekt. De volgende week blijft het weerbeeld in grote lijnen zo. Meestal zal het droog zijn, de temperaturen zullen redelijk aanvoelen en er is kans op een enkele bui. Pas aan het einde van de maand lijken de actievere oceaandepressies er weer aan te pas te komen met meer wind en weer wat regelmatiger regen. Niet zelden doet zich eind maart of begin april nog een kou-uitval voor vanuit het hoge noorden. Buien met hagel en sneeuw zijn er dan bij en gedurende de nachten kan het nog tot stevige nachtvorst komen.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 4, max. 12, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 35%
Donderdag min. 6, max. 14, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 60%
Vrijdag min. 6, max. 14, wind zw. 4, neerslag 10% en zon 40%
Zaterdag min. 5, max. 11, wind nw. 3-4, neerslag 40% en zon 60%
Zondag min. 3, max. 11, wind nw. 4, neerslag 35% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 20 maart 2019 - 06:35

Gerelateerd

Delen