Temperatuur een paar graden omhoog

ALMERE - Het wordt wat zachter in Almere de komende dagen met op vrijdag en zaterdag tenminste 15 graden.Met de maartzon er best goed bij en niet al te veel wind op ‘t pleit is dit prima buitenweer. De kans op een enkele verdwaalde bui vanaf de zeekant is niet groot de komende dagen in het zuidwesten van Flevoland.
Begin april lijkt er een verandering aan zet en schakelen we waarschijnlijk over naar klassiek aprilweer. Een portie kou, met name in de bovenlucht goed doortimmerd, komt afzakken naar het Noordzeegebied. Tezamen met lagedrukgebieden en stijgende barometers op de oceaan geeft dit een noordelijke aanvoer. Zo’n gure stroming uit noordnoordwest is heel normaal voor de maand april. Zelfs in mei hebben we dit nog.
Het lijkt dus flink te gaan afkoelen in de eerste fase van april met toenemende neerslagsignalen ook. De kans op buien met stofhagel en natte sneeuw neemt toe als we de bovenlucht zien afkoelen tot -40 graden.
Op leefniveau valt het wel mee met de dagtemperaturen dan die uit gaan komen tussen 5-8 graden soms. Er is dus een kans dat we pakweg een week lang met te lage temperaturen te maken krijgen. Komende zaterdag zitten we naar verwachting gemiddeld 2 graden boven de norm voor maart qua temperatuur. Heel opvallend is dat we hiermee voor de twaalfde maand op rij een te zachte maand meemaken (een record). De kans op eens een keer een te koude maand lijkt me uitermate klein met de zomer weer voor de deur.
Tegenwoordig is (in het nieuwe klimaat) het nogal uitzonderlijk dat een zomermaand te koud verloopt. Over de voor de deur staande zomer van 2019 meer informatie binnenkort. Dat 'ie warm wordt lijkt al vrij helder.
Meer info op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 4, max. 12, wind wzw. 3-4, neerslag 10% en zon 35%
Donderdag min. 4, max. 14, wind nw. 3-4, neerslag 10% en zon 60%
Vrijdag min. 5, max. 15, wind zzw. 3, neerslag 10% en zon 70%
Zaterdag min. 5, max. 16, wind z. 3-4, neerslag 20% en zon 70%
Zondag min. 3, max. 11, wind no. 4, neerslag 20% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 27 maart 2019 - 07:55

Gerelateerd

Delen