Veelal droog weer in Almere

ALMERE - Vaak hebben hogedrukgebieden een bepaalde voorkeurspositie qua ligging. Een opvallende voorkeur wat betreft de maanden april en mei wat betreft deze hogen, is het steevast positie innemen boven het noorden van Europa.
Hoe dit exact werkt in de hoogste etages van de atmosfeer is nog steeds niet helemaal duidelijk. In ieder geval brengt zo'n hoog boven Scandinavië niet zelden fraai en stabiel aprils weer in de Benelux. We zagen dit het voorbije weekend al volkomen met hoogste maxima tor 22 graden nabij Hoek van Holland. Ook Almere was een dag met 20 graden rijker. Ook al ligt zo'n hogedrukgebied boven het noorden van Europa. Zeker in een overgangsmaand als april kan omheen zo'n hogedrukgebied toch nog een portie met koude lucht zuidwaarts uitstromen. Zoiets lijkt de komende periode het geval.
De middagtemperatuur komt op een minder hoog niveau uit vanaf medio deze week. De middagmaxima blijven meestal steken op een niveau tussen 10 en 13 graden. Daarbij waait meestentijds een noordoostenwind die zwak tot matig is. De komende tijd blijft het veelal droog in Flevoland, zoals het een normaal voorjaar vaak betaamt. De temperatuurverwachting blijft vrij onzeker voor de komende tien dagen.
Artikel geplaatst op: 08 april 2019 - 09:02

Gerelateerd

Delen