Weekend geeft beter weer af

ALMERE - Na nog een paar wisselvallige etmalen kan het weer juist in het weekend wat opknappen in Almere. De maand juli is nauwelijks tien dagen oud en de maand is zo’n anderhalve graad te koel tot nu toe.
De komende dagen wordt het weliswaar minder koel, maar zicht op hoogzomerse warmte is er niet. Mogelijk kan zich pas eind juli of begin augustus weer eens een flinke warmteoprisping voordoen.
Momenteel beleven we eigenlijk heel normaal Hollands zomerweer waarbij de trend wisselvallig is. Een eerste serieus regengebied bereikte ons woensdagnamiddag/avond en gaf al een bakje water. Tot en met vrijdag zal het wisselvallig blijven in Zuidwest-Flevoland met periodiek regen of enkele buien. Vervolgens zien we een buionderdrukkend hogedrukgebied doorschuiven via Schotland naar onze omgeving. Na een pechbuitje op zaterdag moet het dan de rest van ’t weekend nagenoeg droog zijn. Het zou wel eens een zeer aangenaam bruikbaar weekend kunnen worden met veel zon op ’t pleit. De temperaturen zullen ook prima zijn met middagwaarden tussen de 20 en 25 graden in Almere.
Veel wind staat er niet door de aanwezigheid van het vlakke hogedrukgebied in de nabije omgeving. De wind die er staat zal uit een nogal noordelijke richting waaien en meest matig van kracht worden.
Begin nieuwe week trekt het mobiele hoog verder door naar het oosten en breiden activiteiten van lage druk zuidoost van IJsland zich enigszins uit richting het Noordzeegebied. Indrukwekkend is dit allemaal nog niet. Tegelijkertijd probeert een nieuwe uitloper van het Azorenhoog zich ook uit te breiden richting de Benelux. Het uiteindelijke weerpatroon is niet bepaald dynamisch te noemen. Het overwegend droge en niet al te koele weerbeeld houdt gewoon aan. Er kan af en toe eens een bui worden losgelaten, maar meer ook niet.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 10, max. 19, wind zzw. 3-4, neerslag 70% en zon 30%
Donderdag min. 14, max. 22, wind zw. 3-4, neerslag 80% en zon 50%
Vrijdag min. 14, max. 21, wind zw. 3-4, neerslag 70% en zon 60%
Zaterdag min. 14, max. 22, wind n. 3-4, neerslag 20% en zon 85%
Zondag min. 13, max. 20, wind n.3-4, neerslag 10% en zon 80%

Artikel geplaatst op: 10 juli 2019 - 06:40

Gerelateerd

Delen