Opvallend late hittegolf na woensdag voorbij

ALMERE - Twee weken terug zag het er al naar uit dat de laatste fase van augustus warm zou gaan worden. Momenteel (woensdag) beleven we de slotdag van de opvallend late hittegolf in het jaar. Ook in 2001 was het in de laatste fase van augustus zeer warm met een hittegolf die duurde van 22 tot 26 augustus.
Zelfs tot half september kan het nog royaal tropisch warm worden met maxima tot bijna 35 graden. De hitte van de afgelopen dagen was niet echt een zware last daar de nachten nog voldoende afkoelden. Later op woensdag is er meer bewolking en kan er al een bui losgelaten worden in de onstabiele atmosfeer. Richting donderdag en ook donderdag overdag kunnen er nog een paar buien vallen mogelijk met onweer. Het is dan inmiddels een stuk koeler geworden met middagtemperaturen van amper meer dan 20 graden. Vrijdag en zaterdag beloven weer twee hele aardige dagen te worden waarop het nagenoeg droog blijft.
Op zondag neemt de kans op een bui toe en ook de dagen daarna blijft die licht wisselvallige tendens. De depressieactiviteit richting Schotland lijkt wat te zullen toenemen waardoor storingen makkelijker tot het Noordzeegebied kunnen doordringen. Vooral de bovenluchttemperaturen neigen te gaan dalen vanaf het weekend. In combinatie met relatief warm Noordzee - en IJsselmeerwater genereert dat extra actieve buien die met name in deze tijd van het jaar flink kunnen uitpakken in de gebieden die grenzen aan deze wateroppervlakten. Of er sprake zal zijn van een serieuze weersomslag is nog niet helemaal duidelijk nu. Inmiddels is de maand augustus bijna een graad te warm verlopen al met al in Almere en omgeving.
Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 19, max. 30, wind z. 3-4, neerslag 50% en zon 85%
Donderdag min. 17, max. 21, wind zw. 3-4, neerslag 90% en zon 80%
Vrijdag min. 12, max. 22, wind zzw. 3-4, neerslag 20% en zon 80%
Zaterdag min. 13, max. 23, wind z. 3-4, neerslag 35% en zon 90%
Zondag min. 14, max. 20, wind zw. 3-4, neerslag 70% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 28 augustus 2019 - 12:35

Gerelateerd

Delen