Het weer deze week

ALMERE - Veel variatie in het weerbeeld krijgen we niet meer voorgeschoteld in Almere de rest van deze eerste novemberweek. Het is vaak eentonig weer en ook een beetje grijs en grauw meestal. Deze woensdag regende het zelfs wat.
Grauw en grijs novembersfeertje


Echte dynamiek in het temperatuurpatroon is er ook niet te verwachten, met overdag een graad of 12 en gedurende de kleine uurtjes 7-8 graden. En de wind tenslotte, meestal in de (zuid)oosthoek, varieert ook niet noemenswaardig.
Volkomen anders was het begin november 1980, toen eigenlijk wel weerhistorie werd geschreven in de Lage Landen. Op 3 november destijds bleef de temperatuur overdag bij anderhalve graad in de min steken. Dit alles bij een snerpende oostenwind, die de gevoelstemperatuur op -15 graden hield midden op de dag.
Als we de meest recente en betrouwbaarste weermodellen nu bekijken zit er voor ons tot ongeveer half november geen vrieskou in het vat. Voorlopig wordt vrij zachte lucht naar ons getransporteerd, waarin het donderdag en vrijdag meest droog zal zijn.
Deze week gebeurt dat nog aan de noordoostkant van een Frans lagedrukgebied in samenwerking met een flink hogedrukgebied, dat eind deze week naar het uiterste oosten van Oost-Europa koerst.
Volgende week zal de zachte aanvoer bij ons meer uit het zuidwesten gaan komen door het uitdijen van een diep lagedrukgebied bij IJsland; het vertrouwde herfstbeeld in Nederland.
Regen en wind gaan dan veelal de dienst uitmaken.
Woensdag min. 8, max. 12, neerslag 60%
Donderdag min. 8, max. 13, neerslag 10%
Vrijdag min. 7, max. 12, neerslag 10%
Zaterdag min. 7, max. 12, neerslag 30%
Zondag min. 8, max. 12, neerslag 70%
Artikel geplaatst op: 05 november 2008 - 09:00

Gerelateerd

Delen