Het weer deze week

Weerman Marc Putto
Zuidenwind houdt het voorlopig zacht

Na een voortreffelijk weekend (inclusief de maandag) met overtuigende zonneschijn, viel het op dinsdag tegen met veel wolken en zelfs enige tijd regen in het Almeerse..
Inmiddels is het weer alweer aan de beterende hand en dat ‘best aardige’ beeld blijft min of meer zo tot en met begin november.
De droge perioden hebben tot die tijd veruit de overhand en opvallend is dat het zachte temperatuurplaatje gewoon voortduurt.
De maximale dagtemperaturen liggen eerder in de buurt van de 15 graden dan bij de 10.
We zien twee weersystemen die bepalend zijn voor ons weer de komende week en dat zijn respectievelijk een optocht van lagedrukgebieden ver weg op de oceaan en een solide bastion van hoge druk bij Oost-Europa. Deze twee tegenhangers houden elkaar een beetje in evenwicht.
Daarom is er bij ons niet echt sprake van een resolute overgang naar onstuimig herfstweer en evenmin zal grandioos najaarsweer aan zet komen.
Op de wat langere termijn, vanaf 5-7 november, zijn er eventueel wel veranderingen te bespeuren die het Amerikaanse weermodel al aangaf.
Het is mogelijk dat de luchtdruk op de Ooceaan en richting IJsland flink omhoog gaat, terwijl de druk boven Scandinavië fors daalt.
Mocht dit scenario inderdaad gerealiseerd worden, komen er gure buien in een meer noordelijke circulatie en dan zou de kans op wat natte sneeuw tot de mogelijkheden kunnen behoren.
Volgende week meer info over deze ontwikkelingen die mogelijk duiden op een eerste winterprikje richting de Lage Landen. Meer info is er uiteraard op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 8, max. 13, wind z. 4, neerslag 20% en zon 65%
Donderdag min. 6, max. 14, wind ozo. 4, neerslag 15% en zon 60%
Vrijdag min. 8, max. 15, wind z. 3-4, neerslag 25% en zon 60%
Zaterdag min. 7, max. 14, wind zzo. 3-4, neerslag 20% en zon 60%
Zondag min. 9, max. 15, wind z.4, neerslag 30% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 26 oktober 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen