Het weer deze week

ALMERE - We krijgen kouder weer eind deze week met een gure noordwestenwind en mogelijk zelfs enkele natte sneeuwbuien. De aanstaande koudere fase zat al een hele tijd in de weerkaarten.
Sneeuwvlokken tellen


Er zit een flink groeiend hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan. Een lagedrukgebied als tegenhanger ziet dan kans om via Noord-Europa naar het zuidoosten te zakken. Tussen deze twee grootmachten in komt een ijskoude noordwest- tot noordcirculatie tot stand. Die vrieslucht wordt in het honderden kilometers lange traject over zee vele graden opgewarmd alvorens deze ons land bereikt. Tegen het weekeinde zal het slechts een graad of 6 zijn overdag, terwijl de nachten even wat vorst gaan geven.
Er wordt dus een duidelijk koudere trend gezet, die mogelijk aanhoudt tot in het begin van december.
Op deze woensdag is er over het algemeen veel bewolking en kan het wat motregenen.
De rest van deze week houden we die periodieke wisselvalligheid, waarbij het vooral vanaf donderdag geleidelijk minder zacht wordt.
Dan komen er gure herfstbuien op ons af, die vanaf vrijdagochtend een steeds winterser lading meebrengen. Buien met stofhagel en natte sneeuwvlagen zijn dan goed mogelijk en bovendien waait het er hard bij uit het noordwesten.
Na het weekeinde lijkt het weer even wat zachter te worden, maar mogelijk volgt daarna een herhaling van zetten en keren de winters getinte buien weer terug.
Woensdag min. 7, max. 11, neerslag 20%
Donderdag min. 9, max. 12, neerslag 60%
Vrijdag min. 6, max. 7-8, neerslag 80%
Zaterdag min. 2, max. 6, neerslag 60%
Zondag min.1-2, max. 7, neerslag 65%
Artikel geplaatst op: 19 november 2008 - 09:00

Gerelateerd

Delen