Het weer deze week

ALMERE - Eindelijk is de zomer van 2010 op dreef en deze hele week, inclusief het weekend, behouden we het warme tot zelfs hete zomerweer.
Depressie brengt ons de hoogzomer


Het voorbije weekend hadden we al voortreffelijk weer met in Almere al toptemperaturen tot bijna 28 graden.
Weerkundig hebben we in ieder geval een bijzondere situatie deze laatste juniweek.De bijna tropische waarden van afgelopen zondag en maandag hadden voornamelijk te maken gehad met een goed ontwikkeld hoge drukgebiedje op de goede, zomervriendelijke plaats.
De waarschijnlijke tropenwarmte die ons na medio deze week kan gaan bereiken heeft -hoe gek het ook moge klinken- te maken met een ongewoon diepe depressie nabij Ierland.
Aan de voorzijde gaat deze raddraaier met zuidenwinden zeer warme lucht aanvoeren richting de Benelux en Duitsland. Tegelijkertijd vormt zich een hoge drukgebied boven Midden Europa en deels Zuid-Scandinavië. Als gevolg van deze samenwerking kan het 'warmtekanon' nog enige tijd in stelling blijven.
De allerwarmste lucht komt waarschijnlijk uit boven Duitsland en Polen (tot wel 38 graden en tegen de recordwaarden) maar ook in Nederland is regionaal 32-33 graden niet onmogelijk.
Op woensdag zal er tijdelijk wat meer bewolking zijn en zelfs een enkele warmtebui is niet uitgesloten bezuiden Almere. Het kwik levert wat in, maar het blijft zomers.
Richting vrijdag krijgt het weer vervolgens hittegolfachtige trekken. Vooral de nachten worden dan niet veel frisser dan 20 graden in Almere Stad.
De kans is vrij groot dat het zomerweer zich na een kleine dip het weekend zich weer herstelt.
Meer weerinfo is er op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 14, max. 25, wind w. 3-4, neerslag 10% en zon 85%
Donderdag min. 15, max. 29, wind z. 3-4, neerslag 10% en zon 85%
Vrijdag min. 19, max. 30, wind zzw. 4, neerslag 25% en zon 75%
Zaterdag min. 17, max. 26, wind w. 3-4, neerslag 50% en zon 70%
Zondag min. 17, max. 25, wind nw. 3, neerslag 30% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 02 juli 2010 - 10:57

Gerelateerd

Delen