Het weer deze week

ALMERE - Begin deze week begonnen we met de zoveelste episode van Koning Winter. Tot maandag bedroeg de gemiddelde februaritemperatuur nog bijna plus 3 graden in Almere, maar de eerste helft van de sprokkelmaand zal waarschijnlijk zo'n 3 graden te koud gaan uitpakken.
De hele week in de kou


Maandagochtend stroomde koude lucht vanuit het noordoosten binnen en daalde de temperatuur tot bijna -5 graden in de stad. De 'windchill', ofwel gevoelstemperatuur bedroeg de afgelopen dagen vaak -12 graden. Die was zo laag vanwege een doorstaande noordoostenwind van windkracht 4.
Net als op de maandag kwam ook dinsdag de temperatuur niet boven het vriespunt uit. Op deze woensdag kan dat wel gebeuren en is er kans op (wat) sneeuw. Na vandaag heeft de wind de neiging iets te krimpen naar het noorden. Het accent van de hoge druk komt meer richting Schotland te liggen.
De kans op een aanlandige wind wordt iets groter en bovendien houden we die sneeuwkans.
Wie weet valt er in het tijdvak tot zondag wel weer een paar centimeter. Voor volgende week zit er nog geen belangrijke verzachting aan te komen. Wel zien we ten westen van Scandinavië depressies opkomen en die zakken wat uit richting het Noordzeegebied.
Een wat mildere westenwind ligt dan ook in de lijn der verwachting op den duur, maar die storingen herbergen wel veel kou in de bovenlucht. Pas later in de maand is er kans op serieuze verzachting en kan het kwik na maanden van onderdrukking weer eens de 10 graden bereiken.
Meer weer op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. -6, max. 0, wind nno. 4, neerslag 60% en zon 30%
Donderdag min. -4, max. 0, wind no. 4, neerslag 35% en zon 25%
Vrijdag min. -3, max. 0-1, wind nno. 3-4, neerslag 30% en zon 20%
Zaterdag min. -3, max. 1-2, wind nno. 3-4, neerslag 30% en zon 35%
Zondag min.- 3, max. 1-2, wind nno. 3, neerslag 25% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 11 februari 2010 - 12:10

Gerelateerd

Delen