Het weer deze week
Later in week weersverbetering

ALMERE - Het hoogtepunt van vorig weekend was toch wel het noodweer van zaterdagavond 10 juli. Ook Almere werd deels getroffen door de storm en er viel tot zo'n 20-25 millimeter regen in een klein deel van het grote Almeerse stadsoppervlak.
Op sommige plaatsen in Midden-Nederland viel tot ruim 60 millimeter water. Dit is ongeveer de normale maandhoeveelheid. Op veel plaatsen was de hele maand juni veel droger dan dat er uit die ene bui viel afgelopen zaterdag. Vooral de heftige windstoten in combinatie met de zondvloedachtige regenval maakte veel indruk.
Na een redelijke dinsdag (in de koelere lucht achter het koufront) stroomde woensdag weer zwoele lucht binnen vanuit het zuiden. De kans op enkele warmtebuien is groot en opnieuw kan er veel neerslag vallen.
Later deze week herstelt het weer zich en krijgen we best aangenaam zomerweer. In het weekend stuwt een depressie west van Ierland opnieuw een portie warmte in de bovenlucht op zodat zich boven onze omgeving een nieuw hogedrukgebied ontwikkelt. Dit betekent dat er andermaal een warmteoffensiefje kan komen en hoogzomerse temperaturen zijn begin volgende week mogelijk.
Of het stabiel wordt, is nog maar de vraag, want verstoringen liggen later alweer op de loer. Inmiddels heeft juli zoveel warmte geproduceerd dat de eerste maandhelft in de top vijf gaat belanden qua warmste eerste maanddelen van de afgelopen honderd jaar. Opvallend is ook de huidige hoge temperatuur van de binnenwateren. In Almere Haven is er sprake van een 'zwembadtemperatuur' (circa 24,5 graden).
Meer weer op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 16, max. 27, wind z. 4, neerslag 70% en zon 80%
Donderdag min. 17, max. 25, wind zzw. 4-5, neerslag 40% en zon 90%
Vrijdag min. 15, max. 24, wind zw. 4, neerslag 15% en zon 90%
Zaterdag min. 14, max. 22, wind w. 3-4, neerslag 25% en zon 85%
Zondag min. 13, max. 23, wind wzw. 3-4, neerslag 20% en zon 80%
Artikel geplaatst op: 14 juli 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen