Het weer deze week
Volop zomerweer

ALMERE - Het lijkt niet op te kunnen met de zomer en ook deze week houden we het fraaie zomerweer in huis. In feite krijgen we een herhaling van zetten en de huidige luchtdrukverdeling is werkelijk een kopie van die van een week terug.

Gangmaker is ook deze keer weer een ongewoon diepe depressie die naar de wateren tussen IJsland en Schotland koerst en daar enige dagen voor anker gaat. Aan de zuidoostflank stroomt een flinke portie warmte in de bovenlucht toe en die warmteoprisping hogerop in de atmosfeer formeert een hogedrukwig boven onze omgeving en verder richting Oost-Europa. Het gevolg is dat vanaf nu opnieuw warme lucht uit het zuid(west)en kan toestromen met maxima in het traject 25-30 graden in Almere.
De kans op een dertigplusser is zeer wel mogelijk in de stad rond het aanstaande weekeinde. Wel neemt later in de periode de labiliteit van de atmosfeer toe, als we in een soort barometrisch niemandsland komen te liggen. De kans op een (onweers)bui wordt groter.
Het is mogelijk dat er medio volgende week een serieuzere omslag zit aan te komen. De opdringerige depressies die tot op heden steeds netjes op ruime afstand bleven zouden wat brutaler kunnen gaan worden en hun tentakels zuidoostwaarts kunnen uitstrekken. De weerssituatie zou dan wat meer doorstroomd kunnen worden en dat houdt in dat oceanische regengebieden Nederland wat makkelijker zouden kunnen schampen. In dat geval zou ook de temperatuur wat kunnen afkalven naar normale waarden voor medio juli. We moeten het nog maar zien of het echt gestalte krijgt.
Meer weer op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 11, max. 25, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 14, max. 25, wind wzw. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Vrijdag min. 14, max. 30, wind zw. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Zaterdag min. 17, max. 30, wind zw. 3-4, neerslag 35% en zon 90%
Zondag min. 18, max. 27-31, wind zzw. 3, neerslag 50% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 07 juli 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen