Het weer deze week
In het weekend zomers 25 graden

ALMERE - De zomer van 2010 is aardig op weg om toch nog als nat in de boeken te komen. Juni was weliswaar droog en tezamen met een zeer droog voorseizoen gaf dat een aantal weken structurele droogte in Nederland.
Juli was op diverse plaatsen al een zeer natte maand met in Drenthe soms meer dan 160 millimeter water. Augustus doet ook goed z'n best, met alleen deze week al meer dan 50 millimeter regen op diverse plaatsen. Na deze woensdag, waarop er nog enkele flinke buien kunnen, knapt het weer geleidelijk op.
We zien boven het midden van Europa een rug van hoge druk ontstaan, terwijl nieuwe depressies nog even op afstand blijven. Een warme stroming uit zuidzuidwest geeft de komende dagen droger weer af met een stijging van de temperatuur. In het weekend is zelfs de zomerse 25 graden mogelijk in de stad en mogelijk wordt het nog iets warmer.
Waarschijnlijk is het niet echt overtuigend zonnig en in het ongunstigste geval kan zelfs een zwakke storing nog even schampen met wat motregen. Toch is een positief geluid voor het weekend op z'n plaats.
Na het weekend is het mogelijk weer de beurt aan hernieuwde depressieperikelen met een toenemende regenkans (kans 65-70 procent) en daling van temperatuur. Dat zou helemaal passen bij deze onstandvastige zomer.
Wat je ook wel eens ziet richting september is dat de atmosfeer geleidelijk helemaal stabiliseert en er wordt overgeschakeld op een fraai nazomerweertype. Die kans is straks ook nog aanwezig.
Meer weer (en mooie foto's), kijk op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 14, max. 19, wind zw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Donderdag min. 12, max. 20, wind zw. 4, neerslag 35% en zon 70%
Vrijdag min. 13, max. 22, wind zzw. 4, neerslag 50% en zon 65%
Zaterdag min. 16, max. 24, wind zzw. 4, neerslag 35% en zon 65%
Zondag min. max. 23-26, wind zw. 4, neerslag 40% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 18 augustus 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen