Het weer deze week
Eindelijk een paar dagen droog in Almere

ALMERE - Na het beestenweer van afgelopen zondagavond en maandagnacht, is het inmiddels een stuk kalmer geworden. De actieve depressie die storm, regen en kou bracht (afgelopen zondagmiddag met 11 graden in Almere zo'n beetje de koudste augustusnamiddag in vele jaren) werd opgevolgd door een hogedrukgebied.
Dit gebied van hoge luchtdruk zal ons weerbeeld in ieder geval tot en met het aanstaande weekend in positieve zin bepalen. Voornaam punt is dat het een aantal dagen op rij droog blijft in Flevoland en dat is al een hele luxe in deze zeer natte tijden.
Deze woensdag en komende dagen is het droog met zonnige perioden, maar echt overtuigend zonnig wordt het niet. Wolkenvelden zullen er ook nog wel zijn.
Met noordoostenwinden wordt geen warme lucht aangevoerd en de maxima komen weliswaar op een hoger plan dan aan het begin van de week, maar de 25 graden is voorlopig niet haalbaar.
Toch kan het in het weekend wel eens 22-23 graden worden wanneer de wind nog wat ruimt naar oost of zelfs zuidoost.
Tijdens heldere momenten gedurende de avond en nacht kan de temperatuur al behoorlijk dalen.
Minima tussen de 5 en 8 graden zijn met name inde buitengebieden wel haalbaar.
Volgende week zien we een nieuwe depressie opstomen richting Schotland en de kans is vrij groot dat het stabiele septemberweer (klassiek voor de eerste week van de maand) geen vervolg krijgt.
In 2006 piekte de septembermaand na een extreem natte augustus, maar de kans is vrij groot dat we dit jaar geen topmaand voorgeschoteld krijgen.
Meer weer op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 9, max. 18, wind n. 3-4, neerslag 20% en zon 50%
Donderdag min. 8, max. 19, wind nno. 3-4, neerslag 15% en zon 70%
Vrijdag min. 8, max. 20, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Zaterdag min. 8-9, max. 21, wind ono. 3-4, neerslag 10% en zon 90%
Zondag min. 9, max. 21-22, wind ozo. 3-4, neerslag 20% en zon 85%
Artikel geplaatst op: 01 september 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen