Het weer deze week
Zomer beweegt zich zijwaarts

ALMERE - De komende pakweg tien dagen hoeven we niet op serieuze zomerwarmte te rekenen. Temperaturen tot meer dan dertig graden zijn wellicht nog even weggelegd voor het einde van de tweede augustushelft, maar voorlopig blijft het vrij koel.
Dat heeft alles te maken met een noordelijke stroming die zich vanaf dit moment instelt. Opkomende hoge drukinvloeden vanuit Ierland richting Zuid-Scandinavië en lagere druk net ten oosten van deze 'hoge drukzuil' geven een licht labiele noordwestelijke circulatie de komende dagen.
Veelal zal het droog zijn in Almere, maar enkele buien blijven steeds mogelijk tot en met het weekeinde. Zo'n bui kan, net als afgelopen weekend in Almere Haven, een windhoosje produceren, maar zo'n slurfje bereikt de grond waarschijnlijk niet eens.
Het is al langere tijd vrij koel en dat blijft ook zo de komende periode. Maximaal is het steeds een graad of 20. Gedurende al wat langer wordende nachten kan het afkoelen tot 10 graden.
Wat er na het komende weekend gebeurt aan het weerfront is onzeker. Stelt zich een langere stabiele fase in met gunstige invloeden van hogedrukgebieden, of tendeert het toch weer naar wisselvalligheid troef? Je bent geneigd het laatste te zeggen op grond van het karakter van deze zomer tot nu toe. We krijgen nu een fase waarbij tropische cyclonen aan de andere kant van de Oceaan de weermodellen in de war kunnen brengen.
Wanneer zo'n (ex-)tropische cycloon veel warmte voor zich uitstuwt kan het in Europa juist erg mooi weer worden. Wie weet straks?
Meer weer op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 15, max. 20, wind wzw. 3-4, neerslag 30% en zon 75%
Donderdag min. 12, max. 20, wind w. 3-4, neerslag 35% en zon 75%
Vrijdag min. 10, max. 20, wind nw. 3-4, neerslag 30% en zon 70%
Zaterdag min. 10, max. 20, wind wnw. 3-4, neerslag 35% en zon 70%
Zondag min.11, max. 19, wind nw. 4, neerslag 40% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 11 augustus 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen