Het weer deze week
Volop herfst

ALMERE - In grote lijnen blijft het wisselvallig de komende dagen. Veel zon hoeven we niet te verwachten. Regelmatig regent het en bovendien wakkert de wind aan. Af en toe kan er met name in de meer open gebieden een krachtige zuidwester staan.
Depressies vanaf de oceaankant worden wat brutaler over de hele linie en maken het Hollandse weer geleidelijk dynamischer. We moeten een zeer diepe stormdepressie even in de gaten houden die voornemens is om richting de Noordzee te koersen begin volgende week.
Mocht die raddraaier inderdaad het midden van de Noordzee opzoeken is (zware) storm niet onmogelijk in de Randstad. Herfststormen zijn behoorlijk zeldzaam geworden de afgelopen tien jaar. Alleen in 2002 gaf een vliegende novemberstorm ook in Almere behoorlijk wat schade.
Een pluspuntje en schrale troost wellicht, is dat de temperatuur omhoog gaat vanaf vandaag en rond de 15 graden kan uitkomen in de middagperiode. Maar als het daarbij regent, is het ook niet prettig. We blijven voortdurend in het grensgebied bivakkeren tussen actieve(re) regengebieden boven Engeland en een gebied met hogere luchtdruk ten oosten van ons.
Een aantal van die regengebieden schampen ons zo nu en dan. Dan druppelt het enige tijd, maar grote neerslagsommen in korte tijd komen niet aan zet. Op de langere termijn is er overigens weinig kans op een stabiele(re) periode. Het zou best eens zo kunnen zijn dat het weer tot half november zo blijft.
Meer weerinfo (ook over de winter) is er op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 11, max. 14, wind wzw. 5, neerslag 65% en zon 20%
Donderdag min. 12, max. 15, wind zw. 5, neerslag 60% en zon 15%
Vrijdag min. 13, max. 14, wind zw. 6, neerslag 75% en zon 15%
Zaterdag min. 11, max. 12, wind wzw. 5, neerslag 90% en zon 20%
Zondag min. 10, max. 12, wind wzw. 4-5, neerslag 65% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 03 november 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen