Het weer deze week
Temperatuur gaat omhoog

ALMERE - In grote lijnen blijft het Almeerse weer licht wisselvallig de komende dagen. Een klein pluspunt is dat de temperatuur omhoog gaat en aan het einde van de week de 15 graden kan passeren. Misschien wordt het wel een keertje ruim 16 graden in de stad.
De wind kiest meer voor de zuidhoek en daardoor kan het kwik wat in de lift. We blijven voortdurend in het grensgebied bivakkeren tussen actieve(re) regengebieden boven Engeland en een gebied met hogere luchtdruk ten oosten van ons.
Zwakke regengebieden schampen ons zo nu en dan. Wanneer de hoge druk iets sterker is, valt het weerbeeld mee en pikken we nog anderhalve, of nagenoeg twee droge dagen mee. Veel meer aan mooi weer zit er echter niet in. Ook op de langere termijn is er weinig kans op een stabiele(re) periode.
Ooit werd onderzocht dat als er gedurende het verloop van oktober een gestage (gemiddelde) temperatuurdaling optreedt, de daaropvolgende winter een kans heeft om kouder uit te pakken dan normaal. Deze maand begon zeer warm, kende een vrij koud tweede gedeelte en is voornemens om te zacht te eindigen.
De wijnmaand van 2010 kent dus geen consistente daling van temperatuur zoals geschetst.
Louter op grond van dit gegeven zou je dus kunnen concluderen dat we geen koude winter krijgen. Er zijn echter een aantal andere factoren die wel duiden op een winter die te koud uit de bus zou kunnen gaan komen.
Meer weerinfo (ook over de koude winter) is te vinden op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 8, max. 12, wind zzw. 5, neerslag 60% en zon 30%
Donderdag min. 9, max. 13, wind zw. 4, neerslag 65% en zon 40%
Vrijdag min. 9, max. 14, wind z. 4, neerslag 20% en zon 55%
Zaterdag min. 9, max. 15, wind z. 4, neerslag 35% en zon 40%
Zondag min. 10, max. 15, wind zzw. 4, neerslag 60% en zon 40%
Artikel geplaatst op: 27 oktober 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen