Het weer deze week
Vrijwel droog met wolkenvelden

ALMERE - De rest van deze week houden we het overwegend droog. Toch neemt de kans op wat lichte regen vanuit het noordwesten toe, vooral richting het weekend. Het zeer zonnige karakter van afgelopen weekend en begin deze week zijn we wel kwijtgeraakt.

Het hogedrukgebied heeft inmiddels een andere positie ingenomen en bivakkeert momenteel meer in de omgeving van Engeland en Schotland. Het gevolg is dat een stroming tussen noord en west vochtiger lucht naar Nederland stuurt. Die wolkenvelden zijn hier dus een gevolg van en ook de nachten worden minder koud. De nachtvorstkans verdwijnt helemaal en de Almeerse nachten worden weer iets zachter met 8 graden. Het weerbeeld de komende dagen wordt dus veelal getypeerd door hardnekkige wolkenvelden. Het is tamelijk rustig en de wind uit het noordwesten stelt niet zoveel voor. Maximaal wordt het 12-15 graden in de middag en dat is geheel volgens het boekje voor half oktober. De kans volgende week op een weersomslag neemt wel toe.
Waarschijnlijk versterkt de hoge druk zich op de oceaan en krijgen depressies via Noord-Europa meer kans om zich met ons weer te bemoeien. Vooral de bovenluchttemperatuur gaat omlaag volgens de laatste uitkomsten van de weermodellen.
Met de geschetste kille bovenluchtwaarden is het zelfs niet uit te sluiten dat als er neerslag valt er enkele natte sneeuwvlokken kunnen worden gesignaleerd. Dat zou vroeg zijn. Op 13 oktober 1975 viel ooit de eerste sneeuw in Nederland.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 7, max. 12, wind nno. 3, neerslag 20% en zon 30%
Donderdag min. 8, max. 13, wind nnw. 3, neerslag 30% en zon 25%
Vrijdag min. 9, max. 13, wind wnw. 3, neerslag 45% en zon 25%
Zaterdag min. 8, max. 13, wind nw. 3-4, neerslag 45% en zon 45%
Zondag min. 6-7, max. 14, wind nnw. 3, neerslag 35% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 14 oktober 2010 - 11:46

Gerelateerd

Delen