Het weer DEZE WEEK
Winter kwakkelt door

ALMERE - December is een zeer indrukwekkende maand tot nu toe wat de kou betreft. Zweden meldt de koudste decembermaand van de afgelopen 110 jaar en in Engeland beleven inwoners de ijzigste twaalfde maand sinds de Kleine IJstijd. Bij ons komt deze maand waarschijnlijk uit op een derde plaats in het koudeklassement. Zicht op een nieuwe koudegolf is er vooralsnog niet.
De scherpste kanten van de kou zijn er inmiddels wel af. Afgelopen zondag werd het al tot 4 graden in het westen van Almere en de sneeuw dooide weg. Vandaag is het wat meer winter en kwakkelen we door richting 2011. Veel kou zit er ook begin januari niet in. Wellicht wel in de loop van de komende louwmaand, maar de winter maakt voorlopig even pas op de plaats.
De woensdag is wel vrij koud bij een temperatuur van iets boven nul. Er is weinig zon en er kan nog wat lichte neerslag vallen, sneeuw of wat regen, eventueel met ijzel.
Ook op donderdag zitten we nog met een restant geconserveerde kou. Op de laatste dag van dit jaar gaat de wind nadrukkelijker vanaf zee waaien en wordt het milder. Begin januari houden we het tamelijk saaie en grijze weer in huis waarbij de temperatuur nog iets oploopt.
Nogmaals, zicht op een nieuwe koudegolf is er vooralsnog niet, maar een overgang naar regenweer met veel wind en tot 10 graden boven nul lijkt er ook niet aan te komen.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. -2, max. 1, wind zo. 3, neerslag 25% en zon 15%
Donderdag min. -4, max.1 wind n. 3, neerslag 15% en zon 25%
Vrijdag min. -2, max. 3, wind nw. 3-4, neerslag 20% en zon 10%
Zaterdag min. 1, max. 4, wind wnw. 3, neerslag 30% en zon 25%
Zondag min. 2, max. 5, wind nw. 4, neerslag 30% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 29 december 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen