Het weer deze week
Richting weekend tijdelijk zachter

ALMERE - November kende het koudste slot sinds 1993 en we beleefden de koudste decemberstart in meer dan honderd jaar tijd. In Engeland was het nog kouder en na de Kleine IJstijd was het daar niet meer zo gruwelijk koud geweest begin december. IJselijke berichten dus allemaal en dat nota bene in een tijd waarin het alleen maar warmer lijkt te worden.
Na een koude start van deze week zijn we nu begonnen aan een tijdelijke zachtere fase. Een hogedrukgebied nabij Ierland geeft een doorstaande, aanlandige noordwestenwind de komende dagen, het weekend incluis. De Noordzee is weliswaar flink afgekoeld na de kou van de afgelopen periode, maar het zeewater is nog steeds relatief mild met 8 graden. Dat zijn ook de middagtemperaturen in Almere dezer dagen en in het weekend.
De nachtvorst verdwijnt tijdelijk, hoewel de kans op opvriezing (koude grond) wel blijft bestaan in de donkere uren. De meeste tijd blijft het droog de eerstkomende dagen, hoewel een verdwaalde Noordzeebui nog wel kan binnenlekken.
Een vooruitblik richting volgende week leert dat - in ieder geval - de weerkaarten ons weer winterweer beloven. De druk boven Noord-Europa stijgt weer en de kans op een herhaling van (koude) zetten is tamelijk groot te noemen.
Een herintrede van Koning Winter is zeer wel mogelijk volgende week en tevens neemt de sneeuwkans dan toe. Zouden we nu opnieuw gaan afstevenen op die Almeerse witte Kerst, net zoals een jaar geleden? Het zou zomaar kunnen.
Meer weer is er op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. -3, max. 2, wind nno. 4, neerslag 30% en zon 30%
Donderdag min. -1, max. 4, wind nnw. 4-5, neerslag 50% en zon 25%
Vrijdag min.1, max. 5, wind wnw. 4, neerslag 30% en zon 20%
Zaterdag min. 3, max. 7, wind wnw. 4, neerslag 50% en zon 20%
Zondag min. 3, max. 7-8, wind wnw. 4, neerslag 45% en zon 30%
Artikel geplaatst op: 08 december 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen