Het weer deze week


ALMERE - Na de vele regendagen de afgelopen periode is het inmiddels een stuk droger geworden, maar wel minder zacht. We merken het direct als we buiten komen. Het is waterkoud.
Waterkoud, beetje regen


De komende dagen voert een aflandige wind vrij koude lucht aan over het Europese continent. In toenemende mate zien we de ontwikkeling van hoge druk boven Noord - en Noordoost-Europa. Tegelijkertijd komt er lage druk voor ten zuidwesten van Ierland en het blijft een beetje stuivertje wisselen tussen deze 'grootheden'. Dat resulteert dan in wat lichte regen gedurende het tweede deel van de week. Zwakke neerslagfronten schampen ons dan namelijk. Veel zon hoeven we niet te verwachten en met de vrij lage dagtemperaturen en vooral op deze woensdag een stevig doorstaande oostenwind, geeft dat een waterkoud gevoel buitenshuis.
De verdere ontwikkelingen wijzen op een licht winters weertype gedurende de slotfase van deze slachtmaand. Met een stroming veelal tussen noord en oost wordt geleidelijk nog wat koudere lucht aangevoerd. Mocht er neerslag vallen kan dat best eens wat natte sneeuw zijn begin nieuwe week. De nachten gaan enkele graden vorst geven (autoruiten krabben!) en de dagtemperaturen komen ook op een lager plan. Soms wordt het niet veel meer dan 4-5 graden in Almere.
Echt onvervalst winterweer zoals in 1985 en 1993 zit er waarschijnlijk niet in. In de laatste week van november 1993 vroor het soms 4 graden midden op de dag. Schaatsen kon toen zelfs al op de wateren van Almere Buiten.
Woensdag min. 1, max. 6, wind o. 4, neerslag 10% en zon 20%
Donderdag min. 4, max. 6, wind zo. 3, neerslag 25% en zon 15%
Vrijdag min. 4, max. 8, wind z. 3, neerslag 25% en zon 15%
Zaterdag min. 4, max. 8, wind ozo. 3, neerslag 25% en zon 30%
Zondag min. 3, max. 7, wind o.3, neerslag 30% en zon 25%

Artikel geplaatst op: 18 november 2010 - 16:57

Gerelateerd

Delen