Het weer deze week

Winteroffensief...
ALMERE - We staan mogelijk aan de vooravond van een historisch winteroffensief en zeker als we daarbij de tijd van het jaar in beschouwing nemen. Sneeuw en vorst gaan ons weerbeeld bepalen vanaf vandaag en het lijdt geen twijfel dat de temperaturen gevoelig onderuit gaan.
Vooral in het weekend -als een kleine depressie in de buurt op pal boven Nederland arriveert- kunnen de sneeuwregisters wagenwijd open. De kans is groot dat ook Almere wit wordt, hoewel de grootste sneeuwlaag waarschijnlijk in Drente of Groningen zal worden gerapporteerd. Rond vrijdag wordt het -na een koude donderdag- tijdelijk iets minder koud als een aanlandige wind wat Noordzeelucht meeneemt. Een graad of 4-5 maximaal is dan nog mogelijk. Deze woensdag trouwens is ook nog relatief zacht en er kan wat regen vallen in zuidwest-Flevoland.
Vooral in het komende weekend en daarna staat Koning Winter dus zo goed als zeker op de kaart en het frappante is dat de situatie eigenlijk wel lijkt op die van december vorig jaar. Mocht het flink opklaren in de nacht en er ligt sneeuw, zou het zelfs bijna streng kunnen vriezen!
Is dit nu het begin van een bijzonder koude winter? Het zou best kunnen. Ik voorspelde in oktober jongstleden (als eerste) al een koude winter en de rest kwam er onlangs pas mee.
Er zijn ook seizoenen geweest die na een eerste felle koudeprik eind november voor de rest amper winterweer opleverden. Meer winterweer via www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 1, max. 5 wind nw. 3, neerslag 45% en zon 30%
Donderdag min. -1, max. 2 wind no. 3, neerslag 35% en zon 30%
Vrijdag min. -3, max. 4-5, wind zzw. 3-4, neerslag 65% en zon 25%
Zaterdag min. -2, max. 1, wind zzo. 3, neerslag 50% en zon 25%
Zondag min. -4, max. 0, wind ono. 3-4, neerslag 40% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 25 november 2010 - 15:47

Gerelateerd

Delen