Het weer deze week
Nog niet helemaal zuiver

ALMERE - In grote lijnen is het weerbeeld opgeknapt en zeker als we de verbetering afzetten tegen de abominabele weerweek die achter ons ligt. Prinsjesdag leverde bijna vorstelijk weer op met niet al te veel wind en zeer respectabele temperaturen in het uiterste zuidwesten van Flevoland.
Deze woensdag is voorlopig het 'klapstuk' met in Almere Stad een maximale middagwaarde van 22 graden en ook nog de nodige zonneschijn. Op donderdag doet de temperatuur nog z'n best, maar neemt de kans op wat lichtere regen toe. Op vrijdag en misschien zaterdag kan het wat nadruppelen.
Het is even de beurt aan een lastig lagedrukgebiedje dat zich tussen twee hogedrukgebieden in probeert te murwen. Dat gaat ook wel lukken. In de loop van het weekend stijgen de barometers met name richting Noord-Europa. De wind gaat dan bij ons uit het koelere noordoosten waaien en dat heeft consequenties voor de temperatuur. Die wordt namelijk lager, maar daar staat dan wel tegenover dat het zo goed als droog blijft. Waarschijnlijk profiteren we ook in de nieuwe week nog een aantal dagen van de invloed van hoge druk.
Toch lijken depressies later weer aan zet te zullen komen, maar de situatie is lastig en dat komt omdat ex-tropische cyclonen niet goed kunnen worden opgepakt in de weermodellen. Je ziet het aan het dagelijkse gezwabber van de weerkaarten. Het ene moment staat er een ferm hogedrukgebied dat ons tot begin oktober mooi weer bezorgt en nog geen twaalf uur later een herfstdepressie.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 9, max. 22, wind zzo. 3-4, neerslag 5% en zon 85%
Donderdag min. 11, max. 20, wind zzw. 3-4, neerslag 30% en zon 60%
Vrijdag min. 12, max. 17, wind zw. 3, neerslag 60% en zon 40%
Zaterdag min. 10, max. 15, wind nno. 3-4, neerslag 40% en zon 30%
Zondag min. 8, max. 15, wind no. 3-4, neerslag 35% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 22 september 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen