Het weer deze week
Later in de week droger

ALMERE - Een reeks met zeer jofele dagen ligt alweer enige tijd achter ons. Vooral afgelopen maandag was het voorbeeldig septemberweer in Almere met nog enige tijd een wolkenloze lucht en een temperatuur die steeg tot bijna 22 graden.
Dinsdag was dat totaal anders en was het ronduit koud met veel wolken en een schamele 13 graden in de regen. Ook op deze woensdag is het niet droog in Almere, maar donderdag heeft wat betere papieren.
Voorlopig komt de nazomer nog niet aan zet en ook in het aanstaande weekend kan er nog steeds een bui vallen. De temperatuur gaat weliswaar iets in de lift en komt uit op bijna 20 graden gedurende de middag.
In de tweede helft van september kan het weer op papier twee kanten uit en voor welk scenario de atmosfeer gaat kiezen is op dit moment zeer onduidelijk. Komen extra-tropische cyclonen (die inmiddels bijna zijn uitgerangeerd boven de Oceaan) naderbij en blijven deze raddraaiers plakken ten westen van Ierland?
In dat geval zou een periode met mooi nazomerweer kunnen aanbreken en wordt het nog wel een keer 25 gaden bij een zwoele zuidenwind.
Er is ook een zeer koele variant die bij sommige weermodellen zichtbaar is. In die optie zou een hyperinstabiele en koude noordcirculatie talrijke buien naar het Noordzeegebied kunnen loodsen. Uiteraard tekenen velen voor de eerste nazomerse optie, maar met wat pech verzanden we in de koude noordelijke variant.
Almeerse weerwaarnemers gezocht!

Weerman Marc Putto zoekt Almeerse weerwaarnemers die in bijzondere weerssituaties informatie willen doorspelen. Flinke regensommen, sneeuwhoogten straks, windhooswaarnemingen et cetera. Deze kunnen gestuurd worden naar info@weerprimeur.nl.

Woensdag min. 11, max. 17, wind zzo. 3, neerslag 70% en zon 30%
Donderdag min. 11, max. 18, wind zw. 3, neerslag 45% en zon 60%
Vrijdag min. 12, max. 19, wind zw. 4, neerslag 45% en zon 55%
Zaterdag min. 14, max. 20, wind zzw. 4, neerslag 50% en zon 40%
Zondag min.12, max. 19, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 50%
Artikel geplaatst op: 08 september 2010 - 09:00

Gerelateerd

Delen