Het weer deze week
Langdurige stabiele herfstperiode in zicht

ALMERE - Het weer tapt de komende tien dagen uit een heel ander vaatje. De spil van het hogedrukgebied komt boven Noord-Europa te liggen en er vormt zich zelfs een indrukwekkende blokkade van hoge druk. Die blokkade houdt in dat oceaandepressies er niet meer aan te pas kunnen komen en we dus mogen rekenen op een langdurige stabiele herfstperiode.
Die depressies zijn er wel degelijk, maar worden een halt toegeroepen zo'n duizend kilometer west van Ierland. Daar liggen ze in de wachtkamer om later in oktober nog wel eens aan wal te komen in West-Europa. Toch is het weer op deze woensdag - en mogelijk ook donderdag deels - nog niet helemaal zuiver en is er kans op lichte regen, want kleine regengebiedjes schampen de Randstad nog deels. De middagtemperatuur blijft nog wel goed met 18-19 graden. Richting en in het aanstaande weekend zoekt de wind de oosthoek op en neemt ook toe.
Tezamen met een lichte daling van de temperatuur kan het later zelfs wat schraal gaan aanvoelen buitenshuis. Een voornaam punt is wel dat het aandeel zon beduidend gaat toenemen, allervriendelijkst herfstweer dus.
Let ook eens op het verkleuren van de bomen en struiken. Volgende week gaan we dat goed zien als ook de nachten kouder worden. De combinatie droog weer met koude nachten staat namelijk bijna altijd garant voor fraaie herfsttinten in de natuur.
Meer weerinfo is er op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 14, max. 18, wind z. 3-4, neerslag 65% en zon 20%
Donderdag min. 12, max. 18, wind o. 3-4, neerslag 40% en zon 40%
Vrijdag min. 12, max. 19, wind o. 4, neerslag 20% en zon 60%
Zaterdag min. 10, max. 17, wind o. 4-5, neerslag 15% en zon 70%
Zondag min. 8-9, max. 16, wind o. 4, neerslag 10% en zon 70%
Artikel geplaatst op: 06 oktober 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen