Het weer DEZE WEEK
Temperatuur verder in de lift

ALMERE - De winter maakt voorlopig even pas op de plaats na het 'geweld' van de afgelopen maand. We moeten ons realiseren dat we zo'n beetje de koudste decembermaand meemaakten van de afgelopen halve eeuw.
In Groningen werd het nog veel kouder dan in Almere en daar hadden ze vrijwel de koudste kerstmaand van de voorbije honderd jaar. Geen winterweer dus voorlopig en tot half januari is de kans op nieuwe winterse impulsen uitermate klein.
Toch is de kans op een koude januarimaand statistisch gezien wat groter na een koude of zeer koude decembermaand. We zagen dat in 1982, 1996 en ook een jaar terug nog. Bepaalde koude stromingspatronen zijn namelijk voor herhaling vatbaar, dus een eenmaal ingestelde koude luchtaanvoer in december kan dan in januari wel weer terugkeren.
Komende dagen gaat de temperatuur geleidelijk omhoog en tegen het weekend is het niet ondenkbaar dat we met 'double digits' zitten op het thermometerdisplay, met andere woorden, het zou best eens nipt 10 graden kunnen worden in Zuidwest-Flevoland.
Woensdag kan er neerslag vallen en dat kan naast reguliere regen ook wat natte sneeuw of ijsregen zijn.
Het is nog even waterkoud bij een aantrekkende zuidenwind.
Donderdag tot en met zondag wordt het dus zachter en blijft het periodiek wisselvallig in Almere.
Voor winterliefhebbers is zo'n grijs en zacht weerbeeld niet hoopgevend. Toch zijn er nog perspectieven voor het tweede gedeelte van de louwmaand. Volgende week kijken we of er concrete aanwijzingen zijn voor nieuw winters elan.
Meer weer via www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. -1, max. 2-3, wind z. 5, neerslag 55% en zon 30%
Donderdag min. 1, max. 5, wind zw. 4, neerslag 65% en zon 20%
Vrijdag min. 2, max. 6, wind zzo. 4, neerslag 75% en zon 10%
Zaterdag min. 4, max. 8, wind zw. 5, neerslag 55% en zon 10%
Zondag min. 4, max. 8-9, wind zw. 4, neerslag 45% en zon 20%
Artikel geplaatst op: 05 januari 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen