Het weer DEZE WEEK
Mild met wolkenvelden

ALMERE - Het lijkt er nu toch wel een beetje op dat de winter bijna al zijn winterkruit heeft verschoten. Voorlopig zit er geen structureel winterweer in en moeten we het doen met hoogstens een graadje vorst gedurende de nacht. Het wordt dus mild.
De belangrijkste luchtdrukgebieden liggen helemaal verkeerd voor winterweer van allure. We zien de komende dagen een hardnekkig hoog positie innemen in de wateren bij Engeland en Ierland. Om dat hogedrukgebied heen draait de wind met de wijzers van de klok mee en dat betekent dus voortdurend een luchtaanvoer vanuit west tot noord.
Die lucht volgt een lange weg over relatief mild zeewater, dus vanuit die kant hoeven we zeker geen kou te verwachten. Milde lucht dus bovenal die middagtemperaturen toelaat in Almere die eerder in de buurt van 5-6 graden uitkomen dan richting de 2-3.
Mocht het een keer wat langer uitklaren gedurende de nacht kan het wel eens een graad vriezen, maar -5 graden of lager is niet aan de orde. Het wordt allesbehalve fleurig. Op een dag als donderdag bijvoorbeeld schijnt de zon wel aardig, maar daarna voeren wolkenvelden de boventoon. De kans op neerslag met een kleine kans op een winterse bui overigens, is doorgaans klein in Almere de komende periode.
Op zich niet heel onaardig weer, maar het lijkt nog veel te vroeg om de tuin al voorjaarsklaar te gaan maken. Februari gaat gegarandeerd nog wel een winterse episode afleveren.
Meer weer is er op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 2, max. 5, wind nw. 3-4, neerslag 40% en zon 40%
Donderdag min. 0, max. 4, wind nno. 3-4, neerslag 15% en zon 55%
Vrijdag min.-1, max. 4, wind nw. 3, neerslag 20% en zon 25%
Zaterdag min. 1, max. 5, wind nnw. 3, neerslag 40% en zon 30%
Zondag min. 2, max. 6, wind wnw. 3-4, neerslag 50% en zon 25%

Artikel geplaatst op: 19 januari 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen