Het weer DEZE WEEK
Minder zacht

ALMERE - Het wordt snel kouder, of beter gezegd minder zacht. Kouder kan het alleen worden als het immers al koud is en dat was het de voorbije dagen totaal niet. Januari grossierde tot deze week in mildheden en ondanks de wat koudere fase die nu aanbreekt eindigt deze louwmaand toch zo'n kleine 2 graden boven normaal wat de gemiddelde temperatuur betreft.

In deze rubriek wordt al twee weken gezinspeeld op die bewuste koudere eindfase van januari en momenteel gaat deze fase ook in. Voordeel van het frissere weer is dat het een aantal dagen zo goed als droog blijft in Almere. Met een noordoostenwind wordt ook de komende dagen koude lucht aangevoerd.
De allerkoudste lucht bereikt ons evenwel niet en blijft ten oosten van Nederland. Deze woensdag kan er nog wat lichte regen of natte sneeuw vallen. Het is kil bij een toenemende noordooster. Daarna volgt een periode met vrijwel droog weer en meer ruimte voor de zon.
Vooral de nachten worden koud met minima in de richting van de -5 graden. Dat wordt dus gegarandeerd weer autoruiten krabben. Overdag komt het kwik maar net boven nul uit. Mogelijk volgt in de loop van het aanstaande weekend weer een verzachting als de wind bijdraait naar noord tot noordwest.
Hogedrukgebieden maken met name de dienst uit atmosferisch gezien de komende dagen.
Het is de grote vraag wat er de volgende week gebeurt. Zet de kou door, of start februari gewoon weer zacht?
Meer weer is er op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 2, max. 3, wind no. 4, neerslag 30% en zon 15%
Donderdag min. -2, max. 1, wind ono. 3-4, neerslag 10% en zon 30%
Vrijdag min. -4, max. 1-2, wind ono. 3-4, neerslag 5% en zon 65%
Zaterdag min. -4, max. 3, wind nno. 3-4, neerslag 20% en zon 65%
Zondag min. -2, max. 3-4, wind n. 3-4, neerslag 35% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 26 januari 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen