Het weer DEZE WEEK
Hoge dagtemperaturen

ALMERE - Het blijft de rest van de week nog overwegend te zacht voor begin februari. Na een zonnige dinsdag die werd gevolgd door een koude nacht, verloopt de woensdag ook nog prima. Hoge dagtemperaturen deze week.
Donderdag en ook de dagen daarna wordt het licht wisselvallig, maar grote regenhoeveelheden zitten er niet in. De meeste tijd is het droog. De wind houdt zich in tegenstelling tot de afgelopen week wat meer koest en kiest voor een meer zuidelijke component.
Noordoost en Oost-Europa en later ook het midden van het Europese vasteland maken zich op voor een serieuze koudegolf komend weekend. Een gedeelte van die kou kan rond Valentijn ook richting ons land stromen, maar het is de vraag of het ook echt koud wordt in Nederland. Dat het uiteindelijk kouder wordt, lijdt geen twijfel, maar of het volgende week al direct -10 graden wordt of slechts - 5 is even de vraag.
Het luistert altijd erg nauw in Nederland met de verdeling van de hoge- en lagedrukgebieden.
Zuivere hogedrukgebieden met linea recta instroom van ijskoude Scandinavische lucht worden tegenwoordig te vaak doorkruist door lagedrukgebieden vanuit het zuidwesten.
De kans dat het tot eind februari (vrij) koud blijft is vrij groot en dat sluit netjes aan bij de kalenderklimatologie. Tot aan het einde van de maand is de kans op eens stroming uit oost tot zuid groot te noemen en dus ook de kans op gemiddeld te lage temperaturen.
Woensdag min. -2, max. 8, wind zzo. 3-4, neerslag 10% en zon 75%
Donderdag min. 3, max. 8, wind zw. 3-4, neerslag 55% en zon 15%
Vrijdag min. 3, max. 7, wind zzw. 4, neerslag 40% en zon 15%
Zaterdag min. 4, max. 6, wind zzo. 3-4, neerslag 35% en zon 20%
Zondag min. 2, max. 5, wind zo. 4, neerslag 40% en zon 20%
Artikel geplaatst op: 09 februari 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen