Het weer deze week
Koude kwakkelweek met sneeuwkans

ALMERE - Het blijft ook de rest van deze week koud en de sneeuwkans is vrij groot. Onvervalste vrieskou is nog steeds niet in zicht en uitgebreid op de schaats komen we waarschijnlijk niet meer dit jaar. Daarvoor zouden we een hele andere verdeling moeten hebben van de drukgebieden boven Europa. De wind zou dagenlang uit het oosten moeten waaien.
Telkens wordt de echte kou die richting het Noordzeegebied koerst in de kiem gesmoord. In de ijskoude lucht die via Noord-Europa naar onze breedten stroomt, ontwikkelen zich in het traject boven de relatief warme zee lagedrukgebieden. Het zijn juist die lagedrukgebieden die een regelrechte uitstroom van de allerkoudste lucht naar Nederland verhinderen.
In feite hebben we dezelfde situatie als een jaar geleden, alleen was het toen allemaal wat kouder en sneeuwrijker.
Vooral rond donderdag kan er neerslag van betekenis vallen en het luistert deze keer heel nauw welke neerslagvorm het wordt.
Wordt het een pak sneeuw of valt er ook ijskoude regen in Almere en omgeving? We gaan het zien donderdag, want de weerman van deze krant weet het gewoon een keer niet! Dit soort situaties zijn echt pas zeer kort van tevoren goed in te schatten.
Tevens ligt Almere op een weerkundig gezien strategische positie, namelijk precies tussen het zachtere westen en het koudere binnenland in.
Wat wel duidelijk is, is dat het koud blijft aan het einde van deze week. Het kan zelfs nog iets kouder worden. Meer weer is er op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. -3, max. 3, wind n. 3, neerslag 35% en zon 40%
Donderdag min. -1, max. 2-3, wind wzw. 5, neerslag 90% en zon 15%
Vrijdag min. -3, max. 1, wind zw. 3, neerslag 40% en zon 30%
Zaterdag min. -5, max. -1, wind zzo. 3-4, neerslag 30% en zon 35%
Zondag min. -4, max. 0, wind z. 3-4, neerslag 30% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 15 december 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen