Het weer deze week
Herfst op volle toeren straks

ALMERE - Vorige week leek het er nog op dat we deze week een heel aardig weerbeeld zouden gaan krijgen met veelal droog en vrij zonnig weer. Vooral in het aanstaande weekend en ook nog een aantal dagen daarna wordt het ronduit herfstachtig in Almere.
Een diepe zuidwestelijke stroming gaat zich instellen en de praktijk leert dat we daar niet zo snel van af zijn. De kans is daarom groot dat we ook de volgende week nog regelmatig opgescheept zitten met regenperikelen en bovendien kan de wind ook wel eens flink gaan uithalen.
Echte herfstdepressies gaan het voor het zeggen krijgen en de lagedrukgebieden gaan ook flink uitdiepen tot beneden 970 millibar. Deze raddraaiers hebben het gemunt op het Noordzeegebied en beïnvloeden straks dus nadrukkelijk ons Hollandse weer. Ook in de bovenlucht stelt zich een krachtige 'westerdrift' in. Het gevolg is dat de actiefste lagedrukgebieden steeds hetzelfde traject volgen.
Aan de andere kant zien we een sterk hogedrukgebied boven het noordoosten van Europa dat enig tegenwicht probeert te bieden aan die depressieperikelen.
Op dit moment ligt die hoge druk daar al en juist op deze woensdag profiteren we daar nog even van.
Deze woensdag is relatief de betere dag van deze week met zonnige perioden en het blijft voor de verandering eens droog in Almere. Met 15-16 graden in de middag is het niet bepaald koud.
Donderdag en zaterdag met name zijn echte regendagen. Meer weerinfo is er op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 8, max. 15, wind ozo. 3-4, neerslag 15% en zon 60%
Donderdag min. 9, max. 14, wind z. 3-4, neerslag 80% en zon 20%
Vrijdag min. 9, max. 16, wind zzo. 4-5, neerslag 20% en zon 55%
Zaterdag min. 11, max. 16, wind zzo. 4-5, neerslag 80% en zon 15%
Zondag min. 12, max. 16-17, wind wzw. 4-5, neerslag 60% en zon 40%
Artikel geplaatst op: 29 september 2010 - 12:03

Gerelateerd

Delen