Het weer DEZE WEEK
Rond de langste dag eindelijk stabieler zomerweer

ALMERE - Met de zomer van 2012 wil het niet zo vlotten dit seizoen, zoals we allen kunnen constateren. Tot ongeveer de langste dag zit er nog weinig schot in de atmosferische ontwikkelingen ten faveure van bestendig zomerweer. Toch lijkt er een geleidelijke weersverandering op komst, want het bekende Azorenhoog - dat steeds schitterde door afwezigheid - doet steeds meer pogingen om zich richting West-Europa uit te gaan breiden.
Mocht deze ontwikkeling echt gestalte krijgen richting de laatste week van juni, dan kunnen we ons opmaken voor een periode met duidelijk stabieler weer.
De woensdag en donderdag zijn trouwens ook best aardig in Almere. De kans op een bui is klein, de zon doet het aardig en er is niet al te veel wind.
Nederland heeft het puur qua weer al zwaar in de wedstrijd tegen Duitsland, want het elftal zal de match beginnen bij een graad of 32 en als de pot na een kleine twee uur al dan niet met winst voorbij is, zal het nog tegen de 30 graden zijn.
Bij ons wordt het tegen het weekend tijdelijk wat warmer door een depressie bij Ierland. Deze stuurt aan de voorzijde warme lucht via Frankrijk en België naar onze contreien.
Het kwik kan oplopen tot een graad of 22, maar de kans op enkele buien neemt vrijdagmiddag/avond en/of zaterdag wel weer flink toe. Ook in het aanstaande weekend is het dus niet geheel droog.
Richting 22-23 juni zou het weerherstel er dus eindelijk eens van moeten gaan komen. Ook in de zomer van 1991 en die van 1983 startte het fraaie zomerweer pas in de eindfase van juni.
Meer weer via www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 9, max. 15, wind nw. 4, neerslag 25% en zon 65%
Donderdag min. 7, max. 16, wind n. 3-4, neerslag 10% en zon 85%
Vrijdag min. 9, max. 22, wind zzo. 4, neerslag 70% en zon 55%
Zaterdag min. 14, max. 20, wind zzw. 4, neerslag 80% en zon 60%
Zondag min. 12, max. 18, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 13 juni 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen