Het weer DEZE WEEK
Aanhoudend onbestendig

ALMERE - We zijn dit jaar weer eens aan een normale Hollandse zomer begonnen. Een zomer zoals we die vroeger vrijwel ieder jaar beleefden met sterk wisselend weer en doorgaans koele omstandigheden op het pleit. Dit soort zomers waren in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw heel gewoon.
Tegenwoordig in het nieuwe (lees warmere) klimaat meent men ieder jaar recht te hebben op warme en droge zomers, maar in de praktijk kan dit natuurlijk niet altijd het geval zijn.
Weertechnisch gezien liggen de weersbepalende druksystemen voor ons geheel verkeerd en dat blijft ook nog wel zo tot en met het einde van de maand.
Weliswaar proberen uitlopers van het bekende Azorenhoog zich zo nu en dan uit te breiden tot boven de Benelux, met gevolg een paar betere dagdelen tussendoor. Maar echt grootschalige hoge drukontwikkelingen op de goede plaats blijven voorlopig uit.
Zo was de dinsdag een prima dag met ideale temperaturen en niet al te veel wind. Met wat geluk piept een regenzone woensdag net langs, maar vanwege de intense grilligheid van de atmosfeer momenteel zou het ook tot regen kunnen komen in Zuidwest-Flevoland. Het is even de vraag in hoeverre een regengebied uitslaat tot boven Almere.
Donderdag tot en met het weekend blijft het periodiek wisselvallig, maar stijgt de temperatuur tijdelijk naar royaal 20 graden op donderdag. Met nadruk moet gezegd worden dat er dus ook prima dagdelen bij zullen zitten met zon en aangename temperaturen.
Het feit dat Nederland in het grensgebied zit tussen de zeer warme lucht net ten oosten van ons en de koele lucht meer naar het westen, maakt het maken van een specifieke regenverwachting lastig dit keer.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 12, max. 19, wind no. 4, neerslag 80% en zon 60%
Donderdag min. 13, max. 21, wind zzo. 4, neerslag 85% en zon 35%
Vrijdag min. 13, max. 18, wind zw. 6, neerslag 60% en zon 85%
Zaterdag min. 12, max. 17, wind wzw. 5, neerslag 55% en zon 60%
Zondag min. 12, max. 19, wind zw. 4, neerslag 60% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 20 juni 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen