Het weer DEZE WEEK
Toenemende buienkans vanaf woensdag

ALMERE – Met juli op de kalender verbetert het weerbeeld voorlopig nog niet in Almere en omgeving. De belangrijkste (en weersbepalende) druksystemen liggen nog totaal verkeerd momenteel.
Twee hogedrukgebieden en een depressie zijn thans de belangrijkste hoofdrolspelers. Die hogedrukgebieden weten het al een week of zes tot acht te presteren om uitgerekend op de voor ons verkeerde stekken positie in te nemen.
Aan de ene kant is dat het bekende Azorenhoog, met weliswaar uitlopers naar het noorden op de oceaan, maar deze liggen te ver van Nederland af.
Ook ligt er telkens een hoog boven het midden en noorden van Scandinavië dat in die landen veel warmte en zon geeft. Polen zucht onder een hittegolf deze week met maxima tot 36 graden.
Alsof de duvel ermee speelt ligt er exact tussen deze twee luchtdrukgebieden een depressie in en laat deze nu exact nabij Nederland gepositioneerd zijn en voorlopig ook blijven.
Door de genoemde positie van dat laag profiteren we wel even van wat warmtestuw vanuit het zuiden op woensdag. Het wordt aangenaam zomers warm met maxima in de buurt van de zomerse 25 graden.
Donderdag tot en met het weekend pakken ronduit onstabiel uit vanwege dat stroperige lagedrukgebied boven (en in de buurt van) ons land.
Er zit tamelijk veel kou op hoogte en de zon hoeft het aardoppervlak maar even te verwarmen en er vormen zich stevige buien. Tussen de buien door zijn er uiteraard ook prima droge momenten met flink wat zon. In het weekend komt de temperatuur weer lager uit, maar blijft het dus tamelijk onbestendig.
Wachten is het op meer uitbreiding van het Azorenhoog en rond 10 juli zou dit er van kunnen gaan komen.
Meer weer via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 16, max. 25, wind zzo. 3, neerslag 30% en zon 65%
Donderdag min. 17, max. 23, wind zzw. 3, neerslag 95% en zon 30%
Vrijdag min. 16, max. 21, wind zw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Zaterdag min. 15, max. 20, wind zw. 4, neerslag 90% en zon 55%
Zondag min. 15, max. 20, wind wzw. 3-4, neerslag 80% en zon 60%
Artikel geplaatst op: 04 juli 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen