Het weer DEZE WEEK
Tweede deel week uiterst wisselvallig en koel

ALMERE - Het lijkt er een beetje op alsof het met de povere zomer van 2012 niet meer goed gaat komen. Wellicht stevenen we af op de slechtste zomer van deze eeuw? Dat klinkt indrukwekkend, maar zo oud is deze eeuw natuurlijk nog niet. Echt slecht is deze zomer natuurlijk niet als we deze vergelijken met de echt slechte seizoenen uit de jaren zestig van de vorige eeuw, toen de kachel soms gewoon aan moest in juli.
Neem vorige week, die in delen van het land tot vijf zomerse dagen (boven 25 graden) op rij opleverde.
In het tijdpad woensdag tot en met het weekend kan er weer veel water naar beneden komen in Almere. De meeste tuinen krijgen toch wel weer zo’n 25-30 liter per vierkante meter te slikken.
Daarbij blijft het uitermate koel voor richting half juli met overdag soms maar 15-16 graden op de thermometers. Tussendoor zijn er uiteraard wel aardige momenten met droog weer en flinke zonnige perioden. De wind waait uiteraard uit de bekende zuidwesthoek en is veelal matig tot vrij krachtig.
Debet aan dit nu al wekenlange teleurstellende weerbeeld blijven actieve depressies die richting het Noordzeegebied worden gedirigeerd. Het doorgaans sturende Azorenhoog ligt veel te westelijk en daardoor hebben de regenstoringen juist extra vrij spel richting onze omgeving.
In de huidige drukverdeling die muurvast ligt, verandert de eerstkomende tien dagen nauwelijks iets.
Toch verwacht ik ergens rond 20 juli toch wel wat betere perspectieven als het al genoemde hoog der Azoren zich mogelijk wel weer noordwaarts kan gaan uitbreiden. Wie weet schakelen we dan over op een aanmerkelijk beter zomerplaatje dat zich richting augustus wellicht voortzet.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 13, max. 17, wind wzw. 5, neerslag 95% en zon 20%
Donderdag min. 12, max. 16, wind wzw. 5, neerslag 65% en zon 35%
Vrijdag min. 13, max. 16, wind zw. 5, neerslag 90% en zon 20%
Zaterdag min. 13, max. 16, wind wzw. 5, neerslag 90% en zon 35%
Zondag min. 12, max. 17, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 11 juli 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen