Het weer DEZE WEEK
Prachtig zomerweer - tot vrijdag

Een groot deel van de week geeft ons voorbeeldig zomerweer met zelfs strandweer. Richting vrijdag stijgt het kwik tot bijna 30 graden in Almere. Het devies is om -indien mogelijk- deze beste fase van de zomer nog even mee te pikken, want zomerperioden duren immers nooit lang in Nederland en zeker niet in deze wisselvallige zomer.
De temperatuurcontrasten zijn groot deze week. Zondagochtend vroeg werd door sommigen zelfs nog een dun laagje ijs geconstateerd op het afdakje, terwijl de 30 graden nu zo’n beetje binnen bereik ligt. Weersbepalend blijft een hogedrukgebied dat met het accent ten oosten van Nederland is uitgekomen en dat geeft meestentijds een aflandige wind vanuit zuidelijk Flevoland.
Een lokaal verschijnsel in Almere is de ‘meerwind’ die voor enige aangename verkoeling kan zorgen.Doordat de temperatuur boven de stad het snelst stijgt vormt zich daar een luchttekort. Dit tekort aan lucht wordt dan weer gecompenseerd door de koelere instroom van over het water.
Op vrijdag kan het eerst nog zeer warm worden, maar de atmosfeer is dan wel al kwetsbaar voor buien vanuit het zuiden. Onweer is mogelijk en ook windstoten alsmede flinke hagelstenen ter grootte van druiven. Bovendien kan er veel neerslag vallen in korte tijd.
Deze buienstoring vormt de overgang naar aanmerkelijk koeler weer in het weekend.
Het is onzeker of het weer vanaf het weekend snel herstelt. Waarschijnlijk zit een weersverbetering er niet echt in en schakelen we over naar een licht wisselvallig weerbeeld met gematigde temperaturen.
Eigenlijk helemaal in lijn dus met deze niet al te beste zomer tot nu toe.
Meer weer via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 15, max. 26, wind n. 3, neerslag 0% en zon 100%
Donderdag min. 15, max. 25, wind no. 3-4, neerslag 0% en zon 90%
Vrijdag min. 16, max. 27-28, wind ozo. 3-4, neerslag 55% en zon 70%
Zaterdag min. 18, max. 22, wind w. 3-4, neerslag 90% en zon 30%
Zondag min. 13, max. 21, wind zw. 4, neerslag 65% en zon 55%
Artikel geplaatst op: 25 juli 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen