Het weer DEZE WEEK
Prachtig weer richting het weekend

ALMERE - Er is heel mooi weer in het vooruitzicht. Vooral in het weekend baadt Almere in volop augustuszon. Een solide hogedrukgebied, eigenlijk een goed ontwikkelde mobiele hogedrukwig, komt vanaf donderdag pal boven Nederland aan. We zien de huisbarometer oplopen tot omstreeks 1025 millibar. Dit ‘hoog’ bivakkeert tot en met zondag nog nagenoeg bij Nederland en bezorgt ons een uitstekend weekend.
Tot en met vandaag (woensdag) zijn de buien nog wel aanwezig en vooral de invloed van het IJsselmeerwater dat relatief mild is, rond 20 graden, geeft de Almeerse buien soms een extra impuls.
Die bewuste noodweerbui van Steenwijkerwold afgelopen zaterdag werd ook met nadruk gevoed boven het relatief warme water van het IJsselmeer.
Zo’n door voornamelijk buien bepaald weerbeeld is typisch voor de Hondsdagen. Die duren volgens de kalenderklimatologie van 19 juli tot en met 18 augustus en worden gekenmerkt door regelmatig vallende regen- en onweersbuien bij niet al te povere temperaturen.
Ook mogen we inmiddels concluderen dat de hoogzomer in Nederland de laatste tien jaar niet oplevert/opleverde wat men zo graag wil/wilde, namelijk langdurig warm en stabiel weer. Voor het laatst was het in 1995 dat zowel de maanden juli als augustus uitstekend verliepen. Daarna gaf alleen augustus 1997 als ‘stand alone’ nog formidabel weer gedurende het grootste deel van de maand.
Prima weer dus nogmaals aan het einde van deze week met veel zon op het pleit, eindelijk eens een paar droge dagen op rij en een temperatuur die geleidelijk richting de 25 graden uitkomt in de loop van het weekend.
Meer weerinfo op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 13, max. 20, wind w. 3, neerslag 35% en zon 65%
Donderdag min. 11, max. 21, wind nnw. 3-4, neerslag 15% en zon 75%
Vrijdag min. 10, max. 22, wind nno. 3-4, neerslag 5% en zon 90%
Zaterdag min. 9, max. 23, wind o. 3-4, neerslag 5% en zon 95%
Zondag min. 12, max. 24, wind ono.3-4, neerslag 10% en zon 90%
Artikel geplaatst op: 08 augustus 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen