Het weer DEZE WEEK
Zeer warm weekend

ALMERE – De tot nu toe nogal povere zomer van 2012 lijkt nu pas zijn draai te hebben gevonden. Beter laat dan nooit, zegt men dan. Deze week levert al prima weer op in Almere en het afgelopen weekend gaf natuurlijk ook al uitstekend zomerweer met op zondag meer dan 25 graden in de stad.
Voornamelijk lagedrukgebieden boven de Oceaan worden weersbepalend de komende dagen. Door hun positie is de invloed van die waterdragers richting Nederland niet bepaald groot te noemen.
Deze depressies, inclusief frontale aanhang, bereikten de afgelopen pakweg acht weken steeds onze omgeving. Komende periode blijven deze cyclonen op de juiste afstand om ons veelal in het mooie en warme weer te laten bivakkeren. Tezamen met een hogedrukgebied boven Oost-Europa kan een warme zuidelijke stroming voorlal richting en in het weekend veel warmte aanvoeren.
De woensdag geeft later op de dag kans op enkele buien, mogelijk met onweer. Het kwik stijgt eerst nog tot boven de 25 graden.
Daarna wordt het eventjes wat koeler en blijft het meest droog, maar in het weekend kan de zeer warme lucht uit Spanje en Frankrijk ons waarschijnlijk wel gaan bereiken. De temperatuur kan oplopen tot rond 30 graden en landelijk is wellicht 32 of 33 graden mogelijk.
Vaak komen rond 19 augustus de hoogste zomertemperaturen van het jaar voor en ook nu lijkt dat te lukken.
Een serieuze warmte (of hittegolf) lijkt er niet in te zitten en na het weekend koelt het alweer af en blijft het overigens best goed zomerweer. Ook de rest van de augustusmaand zou wel eens prima kunnen verlopen qua weer.
Aanhoudend zomers de rest van de maand? Kijk voor meer informatie op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 16, max. 27, wind ozo. 4, neerslag 55% en zon 80%
Donderdag min. 17, max. 22, wind zw. 4, neerslag 25% en zon 80%
Vrijdag min. 14, max. 24, wind z. 3, neerslag 20% en zon 65%
Zaterdag min. 17, max. 28, wind zzw. 4, neerslag 20% en zon 70%
Zondag min. 18, max. 30, wind zzo. 4, neerslag 30% en zon 75%
Artikel geplaatst op: 15 augustus 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen