Het weer DEZE WEEK
Voorlopig nog even wisselvallig en koel

ALMERE - Het is deze week even flink afzien qua weer na dat grandioze weekend met topmaxima tot bijna 30 graden in Nederland. Ook de recreatiewateren nabij Almere hadden een aangename ‘zwemwaarde’ van 23-24 graden.
Voorlopig blijft de wisselvalligheid nog even troef en vooral de temperaturen zijn laag te noemen, vooral vergeleken bij de riante kwikstanden van afgelopen zondag met tot 28 graden in Almere.
Op woensdag, donderdag en mogelijk ook vrijdag regent het soms, of vallen er enkele buien. Bovendien waait het stevig uit richtingen tussen zuidwest en noordwest. Soms staat er even een krachtige tot zelfs harde wind in de meer open gebieden. In combinatie met een graad of 15-16 soms in de middag voelt dat ronduit koud aan. Tussendoor zijn er uiteraard droge momenten met zon, maar het onbestendige karakter van het weer valt wel op.
Desalniettemin geven de laatste kaarten toch weer een hogedrukgebied aan in onze buurt voor het weekend en begin volgende week. Weertechnische modellen hebben doorgaans veel moeite met al dan niet absorberen van voormalige orkanen in hun modellerie. Ook voor de middellange termijn is dat verhaal (nog) weer actueel
Gaat een extra-tropische cycloon op de Atlantische Oceaan roet in het eten gooien, of blijft de ex-orkaan op veilige afstand en werpt deze juist een hogedrukgebied op boven Europa?
In dit laatste scenario (ex-cycloon blijft op voldoende afstand) komt het nazomerweer terug.
Vooral begin volgende week lijkt het dan weer vrij warm te worden met mogelijk temperatuuropbouw richting de zomerse 25 graden.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl


Woensdag min. 10, max. 16, wind wzw. 5, neerslag 75% en zon 45%
Donderdag min. 11, max. 16, wind w. 5, neerslag 45% en zon 45%
Vrijdag min. 13, max. 17, wind wzw. 5, neerslag 70% en zon 35%
Zaterdag min. 13, max. 16, wind wzw. 6, neerslag 40% en zon 40%
Zondag min. 10, max. 18-19, wind wnw. 4, neerslag 30% en zon 65%
Artikel geplaatst op: 12 september 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen