Het weer DEZE WEEK
Kwik richting 20 graden

Door Marc Putto

ALMERE - Het weer wordt nog wat milder de komende dagen, maar de neerslaghaarden blijven vooralsnog in de buurt van Almere bivakkeren.

Het weer draait de eerstvolgende dagen letterlijk om een lagedrukgebied in de omgeving van Engeland en Schotland. Regen- en buienstoringen worden voortdurend afgevuurd op West-Europa, maar het worden meer en meer schampschoten. Dit komt omdat een hogedrukgebied boven Oost-Europa geleidelijk meer tegenwicht gaat bieden aan die opdringerige depressieperikelen vanaf de oceaankant. Uiteindelijk zal het hogedrukgebied de winst in handen krijgen en dat merken we in positieve zin aan het weer.
De woensdag en donderdag verlopen niet geheel droog, maar het kwik komt al wat op dreef en kan de 17 graden bereiken bij een meest matige zuidelijke wind. Mocht de zon er nu goed gaan bijkomen aan het einde van de week, is niet uit te sluiten dat de temperatuur nog wat doorloopt richting de 20 graden. In het zuiden van het land gebeurt dit vrijwel zeker, maar of Almere ook zulke thermische verwennerij krijgt?
De vrij koude nachten van de afgelopen tijd zijn voorlopig voorbij. Tijdens de komende nachten komt het kwik niet veel lager uit dan 13-14 graden. Dat is nota bene het middagtemperatuurniveau van de afgelopen week.
Genoemd Midden-Europees hoog lijkt dus aan het langste einde te trekken rond het weekend. Toch is een droog weer-garantie afgeven voor het gehele weekend link. Verraderlijke regenstorinkjes zouden mogelijk toch nog wat roet in het eten kunnen gooien.
Nog een opmerking over de aanstaande winter. De kans op een betrekkelijk ‘vuile’ winter lijkt komend seizoen het grootst te worden. Noordelijk georiënteerde luchtstromingen gaan regelmatig een stempel drukken op ons weerbeeld, dus voor met name de sneeuwliefhebbers is dit tamelijk goed nieuws.
Bekijk www.weerprimeur.nl eens voor wat achtergronden bij het weer.

Woensdag min. 7, max. 14, wind zzo. 4-5, neerslag 65% en zon 20%
Donderdag min. 12, max. 17, wind z.4, neerslag 70% en zon 20%
Vrijdag min. 13, max. 18, wind z. 4, neerslag 50% en zon 35%
Zaterdag min. 12, max. 17, wind zzw. 4, neerslag 35% en zon 30%
Zondag min. 11, max. 17, wind zzw. 4, neerslag 30% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen