Het weer deze week
Waarschijnlijk de laatste zachte novemberweek

ALMERE - Vorige week meldde ik dat de weersvooruitzichten voor de middellange termijn wel interessant oogden, althans voor diegenen die van wat winters getint weer houden. Momenteel is dat nog steeds het geval.
De laatste week van deze novembermaand zou wel eens wat kouder kunnen gaan verlopen. Iets dat je trouwens vaak ziet in de laatste fase van de slachtmaand. De temperatuur-curves die berekend worden door de diverse weermodellen laten nog steeds een dalende trend zien richting de maandwisseling. Ook komt zo nu en dan een sneeuwsignaaltje naar boven in diezelfde modellen in de periode rond begin december.
Bijzonder koud eind november werd het voor het laatst in 1993 toen er zelfs al geschaatst kon worden in onze regionen. Overdag bleef het kwik toen steken op bijna -4 graden. Ook in 1999 was het tijdelijk zeer koud in Almere met tot bijna -7 graden tijdens de koudste nacht.
Deze week is van eventuele koude nog niets te merken. Hoewel de week wel koud startte met een graad vorst maandagochtend, is de tamelijk zachte lucht grotendeels weer van de partij.
Een meestal zuidelijke luchtaanvoer laat de middagtemperatuur uitkomen op bijna 10 graden.
Bovendien schampen oceaanfronten onze Nederlandse contreien zo nu en dan zoals ook op de woensdag. Vooral later op de dag regent het enige tijd in Zuidwest-Flevoland. Ook in de loop van het weekend komt er weer wat regen. Een paraplu bij de hand hebben is beslist geen overbodige luxe.
Voorlopig verandert er dus nog niet veel, maar tegen de maandwisseling draait de stroming naar richtingen tussen noord en oost en kan de koudere lucht langzaam binnensijpelen.
Meer weerinfo (lange termijn) via de site www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 5, max. 8, wind zzw. 4, neerslag 70% en zon 10%
Donderdag min. 6, max. 9, wind z. 4, neerslag 20% en zon 35%
Vrijdag min. 5, max. 9, wind z. 4, neerslag 45% en zon 15%
Zaterdag min. 6, max. 9, wind zw. 4, neerslag 35% en zon 30%
Zondag min. 5, max. 8, wind zw. 4, neerslag en zon 40%
Artikel geplaatst op: 21 november 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen