Het weer DEZE WEEK
Overgang naar kwakkelweer rond maandwissel

ALMERE - Compleet winterweer wordt het waarschijnlijk niet voordat Sinterklaas zijn verjaardag viert op 6 december, maar we gaan wel overschakelen naar een kwakkelscenario.
Officieel houdt dat in dat het gedurende de nachten tot lichte vorst komt en dat de temperatuur overdag weer oploopt tot enkele graden boven het vriespunt. Vrijdag wordt het bijvoorbeeld een graad of 4 á 5.
Het valt op dat veel mensen kwakkelweer te pas en te onpas gebruiken, ook bij 18 graden, maar het gaat juist om de kwakkel(temperatuur)bewegingen rondom het vriespunt.
De bovenlucht wordt killer in het tweede deel van de week en dat komt door een koude depressie die zich tot boven het Europese continent gaat uitstrekken. Wij raken vervolgens aan de noordwestkant van dit laag en de wind kiest daardoor voor een noordelijke variant.
Echt koud wordt het niet in Almere. Dat komt vanwege luchtaanvoer over het nog relatief milde Noordzee - en IJsselmeerwater.
Het weer wordt vanaf woensdag gekenmerkt door veel bewolking met daaruit af en toe wat lichte regen en de zon laat zich weinig of zelfs niet zien. Tegen het weekend kan een bui ook een winters tintje krijgen in de vorm van wat stofhagel en misschien al een verdwaalde vlok natte sneeuw.
De kans op wat nachtvorst neemt dan ook toe, dus misschien dat sommige Almeerders de autoruiten een keer moeten ontdoen van een laagje ijs.
Nog een interessant feitje tenslotte. Uw trouwe weerman zit deze week exact 35 jaar in het weer en begon anno december 1977 met het optekenen van de diverse weergegevens. Meer info via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 4, max. 8, wind n. 4, neerslag 30% en zon 25%
Donderdag min. 4, max. 7, wind n. 4, neerslag 35% en zon 25%
Vrijdag min. 1, max. 5, wind nw. 4, neerslag 30% en zon 25%
Zaterdag min. 0, max. 4, wind wzw. 4, neerslag 40% en zon 25%
Zondag min. 0, max. 5, wind w. 4, neerslag 40% en zon 25
Artikel geplaatst op: 28 november 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen