Het weer deze week
Deze week typisch kwakkelweer

ALMERE - Maandagochtend gaf Koning Winter zijn eerste visitekaartje af en kleurde Almere gebroken wit van de eerste sneeuw dit seizoen. De sneeuw smolt vrij snel weg omdat zachtere lucht de temperatuur al snel opschroefde.
Op dinsdag was het tijdelijk zachter met een graad of 7 á -8, maar dat was direct de minst kille dag van deze eerste decemberweek.
Op woensdag met Sinterklaas en donderdag is het veelal droog, maar wel wat kouder. Een winters getinte bui kan er nog wel komen. De middagtemperatuur komt uit op enkele graden boven nul en gedurende de nacht kan het kwik net onder nul zakken in Almere.
De wind bivakkeert steeds tussen zuid en west en is meest matig tot vrij krachtig. Al met al niet bepaald aangenaam weer deze week en vooral de gevoelstemperatuur zit vaak rond het vriespunt.
Op de wat langere termijn moeten we naar de vrijdag kijken, want dan neemt het neerslagsignaal sterk toe. Mocht de lucht wat kouder worden zou het tot flinke sneeuwval kunnen komen, maar wanneer het wat zachter is, blijft het bij natte sneeuw of zelfs regen. Wat het gaat worden is op het allerlaatste moment pas duidelijk.
Noord-Europa is zeer koud geworden met tot in Zuid-Scandinavië 20 graden vorst. De vorstgrens reikt tot Denemarken en er hoeft maar weinig te gebeuren of de koude vrieslucht komt ook naar Nederland.
Het is aan de positie van depressies of die kou wel, niet, of gedeeltelijk gaat komen. Misschien liggen we nog ruim een week in het overgangsgebied en dan verandert er hoegenaamd niets aan het koude kwakkelweer. Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 1, max. 3, wind w. 4, neerslag 70% en zon 25%
Donderdag min. 1, max. 4, wind wzw. 4, neerslag 65% en zon 35%
Vrijdag min. 2, max. 4, wind zw. 4, neerslag 95% en zon 15%
Zaterdag min. 1, max. 4, wind wzw. 5, neerslag 45% en zon 30%
Zondag min. 1, max. 4, wind wnw. 5, neerslag 50% en zon 45%
Artikel geplaatst op: 05 december 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen