Het weer DEZE WEEK
Geleidelijk minder koud de komende dagen

ALMERE - De Almeerse winter van 2013 zal waarschijnlijk een halve graad te koud in de boeken gaan komen. Voor het idee was het ook inderdaad een koude winter met regelmatig sneeuwsituaties op het pleit.
Ondergetekende had het in z’n jaarlijkse winterprognose die altijd in oktober voorafgaande aan de winter komt, over ongeveer een graad te koud gemiddeld over de maanden december, januari en februari. Het is dat de periode tussen pakweg 22 december en 10 januari extreem zacht is geweest, anders waren we zelfs uitgekomen op bijna anderhalve graad te koud.
De kou, of kilte liever gezegd is stroperig en voorlopig zitten we nog niet met dubbele temperatuurcijfers, maar misschien dat dit tijdens de eerste week in maart wel lukt.
Voorlopig liggen hogedrukgebieden nog ten noorden van Nederland en voert een noordelijk georiënteerde wind vrij koude lucht aan richting Flevoland.
De rest van deze week wordt het weerbeeld gekenmerkt door hardnekkige wolkenvelden vanaf de Noordzee, maar zo nu en dan prikt de zon er ook even tussendoor.
Overdag komt het kwik geleidelijk op een wat hoger plan en kan zo’n 7 graden halen in het weekend.
De wind die dus uit het noorden komt is meest matig van sterkte en eigenlijk is het al met al best aardig weer zeker omdat het ook zo goed als droog blijft op wat motregendruppels na misschien.
Vanaf het komende weekend zou het zachter kunnen worden, maar tegelijkertijd zien we een flinke portie kou vanuit het hoge noorden weer afzakken tot nabij Zuid-Scandinavië. Toch lijkt het zachtere weer aanvankelijk doorgang te zullen gaan vinden ten faveure van de koudedreiging vanuit het noorden.
Meer info via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 1, max. 4, wind no. 3, neerslag 10% en zon 20%
Donderdag min. 0, max. 6, wind nno. 3, neerslag 10% en zon 35%
Vrijdag min. 2, max. 6, wind n. 3-4, neerslag 15% en zon 30%
Zaterdag min. 0, max. 6, wind nw. 3, neerslag 15% en zon 35%
Zondag min. 2, max. 7, wind nw. 4, neerslag 25% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 27 februari 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen