Het weer DEZE WEEK
Dagelijks wat minder koud

ALMERE - Het extreme karakter van de maartkou gaat geleidelijk minder worden en iedere dag komt het kwik nu een fractie minder laag uit. Zowel de nacht- als de dagtemperaturen gaan geleidelijk aan wat omhoog.
Afgelopen weekend was het bar en boos met de kou in sommige delen van Nederland. Waarschijnlijk beleefden we de koudste fase zo laat in het ‘nawinterseizoen’ sinds maart 1845! De Wadden hadden een volle windkracht 8 uit het oosten bij een temperatuur tot -4 graden hetgeen resulteerde in een windchill van -16. Aan de andere kant van het land viel tamelijk onverwacht een dik pak sneeuw dat door de stevige wind werd opgejaagd tot duinen van meer dan een meter hoogte.
In Almere en een groot deel van Nederland was het vooral de ijskoude wind in combinatie met de zeer lage temperatuur en dito luchtvochtigheid die het zo intens koud maakte.
Het weer de rest van de week kenmerkt zich nog steeds door een koude oostenwind, maar de wind neemt nog wel wat af. Naast zonnige perioden die we vooral aan het begin van de week in huis hadden, neemt de bewolking geleidelijk weer toe de komende dagen.
Overdag komt de temperatuur geleidelijk uit op 5 graden of iets meer en de nachten worden ook minder vorstig, maar tot het weekend is nog nipt vorst mogelijk in de kleine uurtjes.
Minder koude lucht komt geleidelijk naderbij vanuit het zuidwesten, maar de hogere barometerstanden ten noorden van ons verhinderen dat de verzachting onmiddellijk plaats gaat hebben. Dit zal dus een geleidelijk proces worden warbij de neerslagkans (regen of natte sneeuw) toeneemt vanaf vrijdag.
Precieze uitspraken doen over het weer tijdens Pasen is momenteel niet heel verstandig.
Meer weerinfo via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. -4, max. 4, wind ono. 4, neerslag 10% en zon 80%
Donderdag min. -2, max. 4, wind ono. 4, neerslag 20% en zon 50%
Vrijdag min. -2, max. 5, wind ono. 4, neerslag 30% en zon 40%
Zaterdag min. 0, max. 6, wind no. 4, neerslag 45% en zon 35%
Zondag min. 1, max. 7, wind o. 4, neerslag 35% en zon 35%
Artikel geplaatst op: 27 maart 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen